Porsche Cups

Porsche Supercup: Moeilijk weekeinde Team Bleekemolen op Nürburgring
Sebastiaan Bleekemolen was met zijn dertiende plaats de best geklasseerde rijder van het Team Bleekemolen tijdens de vijfde race om de Michelin Porsche Supercup op de Nürburgring in het kader van de Formule 1 Grand Prix van Europa. Michael Bleekemolen eindigde als negentiende, Evert Kroon werd op plaats 23 geklasseerd.

Tekst en fotografie: P.R.

De Duitse teams, waaronder diverse reguliere deelnemers uit de Duitse Porsche Cup die op de Nürburgring een gastrace in de Supercup reden, waren op het circuit in de Eifel duidelijk in het voordeel. "Die Duitsers testen hier natuurlijk heel veel en weten precies hoe ze hun auto voor dit circuit moeten afstellen. Dat komen wij hier gewoon tekort", analyseerde Sebastiaan Bleekemolen al bij de tijdtraining. Daarin kwalificeerde hij zich als zeventiende, vier plaatsen voor zijn vader Michael en negen posities voor Evert Kroon.

Ook in de race waren de gastrijders uit de Duitse serie dominant, getuige de dubbelzege voor het UPS Porsche Junior-team met Mike Rockenfeller en Patrick Long, die beide echter geen punten scoorden. "Wij kwamen er gewoon niet aan te pas, zo reëel moet je zijn", erkende Michael Bleekemolen na afloop van de wedstrijd. "Bovendien hadden we de nodige problemen met de wegligging, de auto was lastig te sturen." De routinier uit Aerdenhout kwam uiteindelijk op de negentiende plaats over de eindstreep. Sebastiaan Bleekemolen werd dertiende en zei: "Ik had op zich wel een leuke race, maar ik kon niet verder opklimmen, temeer omdat ik in de slotfase ook problemen met de versnellingsbak had." Evert Kroon kon zich drie plaatsen verbeteren ten opzichte van zijn startpositie en gaf te kennen dat hij een leuke race beleefd had. De volgende race wordt op 6 juli verreden op het circuit van Nevers Magny-Cours bij de Grand Prix van Frankrijk. "Daar hebben we voor het seizoen al getest, dus qua afstelling moeten we het daar beter voor elkaar hebben", aldus Sebastiaan Bleekemolen.

Uitslag:
1. Rockenfeller (Dui), 14r. in 31.32,502 min. (gem. 137,066 km/u).
2. Long (VSt), op 0,433 sec.
3. Stippler (Dui), op 4,448 sec.
13. Sebastiaan Bleekemolen (Ned), op 14,379 sec.
19. Michael Bleekemolen (Ned), op 19,754 sec.
23. Evert Kroon (Ned), op 32.695 sec.

Stand na 5 races:
1. Henzler, 78 punten
2. Kaffer, 75
3. Stippler, 64
7. Sebastiaan Bleekemolen, 34
10. Michael Bleekemolen, 24
17. Kroon, 11

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet