GT

FIA GT: 24 uren van Spa-Francorchamps: Van der Poele, Bartels en Scheider domineren van start tot fi

 winnendetrio


Na 18 jaar was het voor Eric van der Poele de derde overwinning in de 24 uren van Francorchamps. Met zijn landgenoten Martin en Theys won “Kuifje”, zoals de Belg met de cowboyhoed wordt genoemd al in 1987 met BMW, in 1998 deed hij dat nog eens met Duez en Cudini in een BMW. Nu ging de Maserati MC12 GT1 van van der Poele, teameigenaar Bartels en Scheider na 24 uur racen onder loodzware omstandigheden om 16.00 uur zegevierend onder de zwart-wit geblokte vlag door. Een eclatante zege voor het Vitaphone Racing Team.


Tekst:Flor Schilte
Foto's: proximus24hours


De races op het circuit van Spa worden altijd gedomineerd door de meteo. Regen, mist, tropische hitte…..het kan allemaal in Francorchamps. Toen zaterdagmiddag het veld op de startopstelling was geparkeerd begon het te stortregenen, niet de ideale omstandigheden voor de start van een etmaalrace.
Voor de teambazen en de startende coureurs was de hamvraag: Welke banden monteren we?

 start


Timo Scheider vloog als eerste de Raidillon op in de Maserati, met de Aston Martin’s van Kox en Brabham op zijn hielen. Meteen daarachter gevolgd door de GLPK Corvette van Anthony Kumpen. Maar al snel gingen de Britse bolides aan de leiding omdat ze op regenbanden stonden. Na bijna één uur racen pakte Timo Scheider de kop terug op de opdrogende baan. Jos Menten reed de stint van zijn leven op intermediates. De Limburger was gestart met de Chevrolet Corvette van SRT en reed achter Scheider en Kox op een heel sterke 3e laats. De GLPK Corvette lag toen op een 7e stek.

 josmenten1


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet