DTM

DTM Norisring: Schneider op pole, Albers 3e, Bleekemolen 13eSchneider duikt voor zijn snelle ronde in volle vaart de pitbox uit.

Bernd Schneider behaalde in de tijdtraining voor de vijfde race van de DTM op de Norisring de 21e pole-position uit zijn DTM-loopbaan. In een bijzonder spannende sessie bleef Schneider als enige onder de 49 seconden met zijn pole-tijd van 48,991 seconden. Jean Alesi kwalificeerde zich op de tweede plaats, slechts 0,090 seconde achter Schneider. Op de derde plaats start morgen om 14.00 Christijan Albers, die in de voorafgaande tijdtraining tweede was. Mattias Ekström is snelste Abt-Audi-rijder op de vijfde plaats, Peter Dumbreck is beste Opel-rijder als zevende.

Tekst: René de Boer  
Fotografie: Boudewijn Pieters Alesi bespreekt na afloop hoe zijn rondes verliepen.

Albers was na zijn snelle ronde niet geheel tevreden. "Natuurlijk is een derde plaats niet slecht, en bovendien hebben we een heel goede long-run gereden, zodat ik wel optimistisch ben voor de race morgen, zeker als de start een beetje goed loopt. Maar er had meer in gezeten als je naar de tijden van vanmorgen en de tijdtraining kijkt. De Super-Pole-ronde was gewoon net iets te langzaam." De tijdtraining, die traditioneel voor de Super-Pole-sessie plaatsvindt, was een nog spannender aangelegenheid. Alle 21 DTM-rijders lagen binnen 0,9 seconden. Jeroen Bleekemolen reed de dertiende tijd en miste daardoor de kwalificatie voor de Super-Pole, hoewel hij nog een tijdlang op de tiende plaats stond. De Aerdenhoutse rijder was niet geheel tevreden: "Uit de data blijkt dat ik nog later rem dan Peter Dumbreck en op sommige punten nog eerder op het gas ga, maar toch ben ik langzamer. Op de rechte stukken loopt mijn auto nog steeds niet hard genoeg."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet