IndyCar

Champcar: Patrick Carpentier wint Laguna Seca

De Canadees Patrick Carpentier verdrong het F-1 nieuws in Canada. De Player's Forsythe rijder won de Grand Prix van Monterey, meetellend voor de Champcarseries op het circuit van Laguna Seca. 

tekst en foto Willem J.Staat

 

Na het matige optreden in Europa en tijdens de Milwaukee Mile boekte het Team van Player's Forsythe haar vierde overwinning dit seizoen. Ditmaal behaalde de Canadees Patrick Carpentier zijn eerste overwinning. Het team van Forsythe had zich op Laguna met een uitgebreid testprogramma opPhoenix voorbereid, hetgeen resulteerde in de eerste twee startplaatsen.Carpentier leidde van start tot finish maar stond onder grote druk van zijn teamgenoot Paul Tracy, die na de reguliere stops in de 48e ronde, bij een poging zijn tegenstander te verslaan, de banden van de Player's Forsythe Lola geheel oprookte.

Enkele ronden later kon Bruno Junqueira van de situatie profiteren en de Braziliaanstak Tracy na een foutje voorbij. Carpentier gaf toe, dat hij op datzelfde moment eveneens bijna de controle over de wedstrijd verloor. "Toen ik in mijn spiegels zag dat Bruno Paul voorbijstak, verspeelde ik bijna zelf ook de leiding."Newman Haas rijder Bruno Junqueira finishte op slechts 0.844 secs. achter Carpentier. Carpentier's teamgenoot Paul Tracy werd derde. "Ik raakte Patrick bij de start, omdat het veld zichzelf niet goed sorteerde, maar eigenlijk was het niet echt een serieus probleem.

Toen ik in de 48e ronde een band raakte bij het uitrijden van de pits, en Patrick ook nog aanviel, verspeelde ik eigenlijk alles" gaf de Canadees toe. De Mexicaan Michael Jourdain finishte als vierde, nadat hij vanwege een te laag gewicht de pole af had moeten staan aan Carpentier, en naar de 13e startplaats werd verbannen. Toch was de Mexicaan uitermate tevreden over zijn wedstrijd en kon zijn voorsprong in de stand om het kampioenschap met vijf punten uitbouwen.Rookie Mario Haberfeld reed een mooie wedstrijd en werd voor het team van Conquest keurig vijfde, terwijl de Spanjaard Oriol Servia als zesde finishte. Toch was winnaar Carpentier een beetje ontevreden over de afloop van de wedstrijd, "die doughnuts leken nergens op, het leken wel slechte croissantjes"grapte hij. 

UITSLAG:
1. Patrick Carpentier(CDN)  Lola Cosworth 87 ronden 1.48.11.023(173.787 km/u
2. Bruno Junquiera(Br)  Lola Cosworth 87 ronden
3. Paul Tracy(CDN) Lola Cosworth 87 ronden
4. Michael Jourdain(MEX)   Lola Cosworth 87 ronden
5. Mario Haberfeld(Mex)    Reynard Cosworth 87 ronden
6. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth  87 ronden
7. Adrian Fernandez   Lola Cosworth 87 ronden
8. Jimmy Vasser  Reynard Cosworth 87 ronden
9. Tiago Monteiro Reynard Cosworth  86 ronden
10. Mario Dominquez Lola Cosworth   86 ronden   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet