IndyCar

IRL Texas Overwinning voor Little Al

Al Unser jnr. oftewel Little Al boekte op de Texas Motor Speedway zijn 34e overwinning in American Open Wheel Racing en zijn derde in de IRL.De wedstrijd werd in de allerlaatse ronde door een sprint beslist.

tekst: Willem J. Staat. 

Overwinning voor Little AlAl Unser jnr heeft zich teruggemeld in victory lane. Vorig jaar werd Al jnr. vanwege een alcoholprobleem door de media nogal verguisd.In een adembenemende laatste ronde wist Little Al zijn naaste rivaal de Braziliaan Tony Kanaan met slechts 0.081 secs. te verslaan.Kanaan probeerde Unser aan de buitenkant in te halen, en alle succesvolle "moves" geschiedden in het verleden op de TMS altijd aan de buitenkant."Ik dacht, nee, niet weer" vertelde Al na afloop, nadat hij in het verleden wel eens door Jeff Ward was verslagen."Gelukkig had ik dit keer een Toyota motor!"

Van de laatste 51 ronden lag Unser er 50 aan de leiding, de laatste beslissende neutralisatie werd veroorzaakt door de Japanner Takagi, die weliswaar als derde finishte, maar zo goed als zeker zijn derde plaats moet inleveren.In de eindfase probeerde Takagi Unser's teamgenoot Scott Sharp in te halen, maar de kamikaze-achtige manoeuvre eindigde in een crash, waarbij Takagi ongeschonden uitkwam, maar waarbij Takagi en Sharp in de muur belandden. Sensatie in de 150e ronde toen het refuellen bij Tomas Scheckter misging, een Ganasi teamlid vloog daarbij zelfs in brand, maar liep door alert ingrijpen van zijn collega's geen noemenswaardig letsel op.Scheckter viel later na een crash tegen het beton uit.Ook hier reed Scheckter de meeste kms. van de wedstrijd op kop.  

Uitslag:
1. Al Unser jnr.   Dallara Toyota 200 ronden
2. Tony Kanaan Dallara Honda 200 ronden
3. Tora Takagi    Dallara Toyota 200 ronden
4. Kenny Brack    Dallara Honda 200 ronden
5. Bryan Herta Dallara Honda 200 ronden
6. Scott Dixon     G-Force Toyota 200 ronden
7. Helio Castroneves Dallara Toyota 200 ronden
8. Gil de Ferran   Dallara Toyota  199 ronden
9. Roger Yasukawa   Dallara Honda  199 ronden
10. Sam Hornish Dallara Chevrolet 199 ronden 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet