Formula Ford

Formule Ford: Van Uitert Formule Ford-race prooi voor Michel Florie

Michel Florie heeft de race in het Van Uitert Formule Ford-kampioenschap op zijn naam geschreven. Bij de start pakte Ardi van der Hoek leiding. Er vond een fraai gevecht plaatst tussen Van der Hoek, Florie en Nelson van der Pol. De strijd was op het scherpst van de snede, maar bleef altijd fair. Van der Pol kwam als tweede over de finish - door een remfout moest Van der Hoek met de derde plek genoegen nemen. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Gerrie Hoekstra


Van der Slik haalt start niet; Van der Hoek pakt leiding
Voordat de opwarmronde van de race in het Van Uitert Formule Ford-kampioenschap begaf de auto van Helmert-Jan van der Slik het. Hij werd de pitstraat ingeduwd, terwijl het hele veld ervandoor ging. Ardi van der Hoek pakte de leiding vanaf zijn pole-position, met Michel Florie en Nelson van der Pol in zijn kielzog. 

Fraai gevecht kost Van der Hoek twee plekken

Florie had duidelijk meer snelheid op de rechte stukken dan Van der Hoek. Hij waagde keer op keer op het rechte stuk een poging om de eerste plek over te nemen. Van der Hoek maakte echter een foutje bij het insturen van de Arie Luyendijk-bocht. Daardoor kon Florie bij het opkomen van het rechte stuk voorbijgaan. Ook Van der Pol kon uit Van der Hoeks slipstream komen om de tweede plek te pakken. 

Strijd op het scherpst van de snede, maar fair

Het voorste drietal vervolgde hun weg als aan een touwtje. Van der Pol aasde duidelijk op de zege, terwijl ook Van der Hoek niet achter bleef. In de Renault-bocht gingen de drie kemphanen zij aan zij over de baan. Van der Pol profiteerde daarvan en pakte de eerste positie over. Florie gaf zich echter niet gewonnen en stak Van der Pol opnieuw voorbij. 

Florie wint, vóór Van der Pol; fout Van der Hoek

Van der Hoek maakte een fout bij het aanremmen van de Tarzanbocht. Daarmee was zijn aanspraak op de zege verkeken. Florie behield de leiding, maar stond onder grote druk van Van der Pol. Florie kwam dan ook als eerste over de meet. Van der Pol moest genoegen nemen met de tweede plaats en Van der Hoek kwam uiteindelijk als derde over de meet. 

De uitslag
1. Michel Florie, Mygale
2. Nelson van der Pol, Mygale
3. Ardi van der Hoek, Mygale
4. Michael Mason, Ray
5. Mark Nachtegeller, Ray
6. Marijn van Kamlthout, Van Diemen
7. Jan-Paul van Dongen, Van Diemen
8. Henk Vuik, jr., Mygale
9. Mike Stoffels, Van Diemen
10. Rogier Jongejans, Swift 

Uitslag First Division

1. Marijn van Kamlthout, Van Diemen
2. Jan-Paul van Dongen, Van Diemen
3. Mike Stoffels, Van Diemen 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet