Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen weerstaat druk in laatste sprint

De start van de race voor de ID&T Clio Renault Sport Cup zag, ondanks het enorme veld, geen problemen. Sebastiaan Bleekemolen profiteerde van de aanvaring die vader Michael met patrick Andriessen had. Een crash van Gilbert Esmeijer veroorzaakte echter een Safety Car-periode, waardoor Bleekemolens voorsprong teniet werd gedaan. Na de herstart weerstond hij echter de druk van zijn belangers en won hij de race. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Gerrie Hoekstra


Geen problemen bij start ondanks enorm veld
De race om de ID&T Clio Renault Sport cup zag een sterke start voor Michael Bleekemolen. Hij ging zoon en 'pole-sitter' Sebastiaan voorbij. Achter hen was het een klein beetje duw-en-trekwerk door de Tarzanbocht. Iets verderop, in het Scheivlak, ging Wim van Genderen met hoge snelheid door het grind. Hij hield de auto in het rechte spoor, maar gooide veel zand op de racelijn. 

Sebastiaan profiteert van schade Michael Bleekemolen
Een ronde later maakten Michael Bleekemolen en Patrick Andriessen contact. Bleekemolen had daardoor flinke schade. Hij viel ver terug en kwam in de pits. Ook Andriessen kende de nodige problemen: hij zakte langzaam terug in het veld. Sebastiaan Bleekemolen kon profiteren van alle perikelen achter hem en hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit. 

Crash Esmeijer veroorzaakt Safety Car-periode
Bij het opkomen van het rechte stuk ging Gilbert Esmeijer hard van de baan. Hij gooide niet alleen veel zand op de baan, maar ook zijn voorbumper. De Safety Car moest op de baan komen om het veld korstondig in bedwang te houden. Dat deed de voorsprong van Bleekemolen vanzelfsprekend teniet. 

Bleekemolen weerstaat druk en wint race
Met nog drie ronden te gaan, verdweent de Safety Car weer en werd het een spannende sprint tot aan de finish. Bleekemolen weerstond de druk van zijn belagers en kwam als eerste over de meet. Robert van den Berg moest genoegen nemen met de tweede positie en Jeroen Rijntjes finishte als derde. 

De uitslag
1. Sebastiaan Bleekemolen
2. Robert van den Berg
3. Jeroen Reijntjes
4. Frans Verschuur
5. Kjohn de Vos
6. Pim van Riet
7. Patrick Andriessen
8. Fred Krab
9. Christiaan Frankenhout
10. Menno Kuus 

Uitslag Michelin Renault Junior Cup
1. Bernard ten Brinke
2. Paul Vahstal
3. Martijn van Vugt
4. Wim van Genderen
5. Joost Vahstal 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet