DTM

ADS: DTM EuroSpeedway Lausitz

 

Voor de vierde race van het seizoen is de DTM te gast op de EuroSpeedway Lausitz, door iedereen consequent Lausitzring genoemd. Ver weg - bijna in Polen - maar wel een enorm complex dat qua infrastructuur niet hoeft onder te doen voor grote Amerikaanse speedways. Voor het eerst werd tijdens een DTM-weekend live vanaf het circuit het populaire Duitse sportprogramma "ZDF Sportstudio" uitgezonden, waarin een aantal DTM-coureurs te gast was. Onderdelen van het programma waren pitstops en het bekende "doelwandschieten". Christijan Albers (hier in beeld op het grote televisiescherm bij Mercedes) werd ondervraagd over de prestaties van het Nederlands elftal. 

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


Formule 1-coureur Felipe Massa was als gast van Maserati aanwezig op de EuroSpeedway. Het Italiaanse sportwagenmerk heeft dit jaar een eigen merkencup in de vorm van de Trofeo Vodafone Maserati, waarvoor Massa het nodige testwerk verrichte. Op de Lausitzring reed hij enkele VIP-gasten van Maserati in de rondte en spinde daarbij ook nog een keer. Op de foto staat de Braziliaan naast Claudio Berro, jarenlang actief bij het Ferrari Formule 1-team en tegenwoordig directeur van de competitie-afdeling van Maserati. Ook is Berro nauw betrokken bij de GPWC, de voor 2008 geplande nieuwe concurrerende serie voor de Formule 1 die wordt ondersteund door de automobielconcerns die in de Formule 1 actief zijn. 

  

Audi en Opel tonen op de EuroSpeedway de auto's waarmee ze afgelopen week raceten in de 24-uursrace op de Nürburgring. Bij de stand van Audi's quattro GmbH staat de originele S-line TT-R van Abt, Biela en Ekström, Opel toonde de test- en showauto. De winnende Astra liet Opel voorzien van een blanke laklaag, zodat alle krassen, vuil en sporen van de 24-uursrace voor de eeuwigheid bewaard blijven. De auto staat nu in de foyer van het Adam Opel Haus in Russelsheim en zal zonder enige twijfel de komende maanden op allerlei tentoonstellingen te zien zijn.  

 

In de NASCAR Winston Cup is er voor debutanten de zogeheten "Darlington Stripe": op de North Carolina Motor Speedway moet je als "Rookie" tenminste eenmaal de muur geraakt hebben. Ook de Porsche Carrera Cup reed op de Lausitzring een gedeelte van de oval, tenminste nog op vrijdag. En als er zoiets is als een "Lausitzring Stripe", dan was het de Brit Adam Blair, ooit ook nog actief in de Benelux Formule Ford, die dit souvenir haalde. Hadden de monteurs van zijn Eichin Racing Team weer wat te doen... 

 

Een ander Porsche-team, Tolimit, wordt gesponsord door de Deutsche Post. Voor een speciaal klanten-evenement organiseerde Tolimit een aantal Porsches die in Post-kleuren werden uitgevoerd. Op de parkeerplaats van het Treff-Hotel in Schwarzheide bood dit een fraaie aanblik. 

 

Wie naast de DTM nog wat cultuur wil, kan uitstekend terecht in Dresden, zo'n zestig kilometer van het circuit. Dresden heeft een fantastisch oud stadscentrum met vele bezienswaardigheden op slechts enkele honderden meters afstand van elkaar. In de toren van de beroemde "Frauenkirche" die sinds een aantal jaren gerestaureerd wordt, luidden op zaterdagavond voor het eerst de nieuwe kerkklokken. Ook de gebouwen van het museum "Zwinger" en de Semperoper zijn zeer de moeite waard. Alle ellende van de overstromingen van vorig jaar zomer zijn goeddeels verwijderd. 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet