Formula Ford

Formule Ford: Van der Hoek weer snelste in enerverende kwalificatie Formule Ford

Met drie overwinningen op rij heeft Nelson van der Pol inmiddels ruim afstand genomen van zijn concurrentie. Die komt verrassend genoeg van zijn teamgenoot Helmert-Jan van der Slik, die rijdt in een Mygale 2000 en dus eigenlijk in de First Division thuishoort. Bij de kwalificaties gaat de strijd om de pole position tussen Van der Pol, Florie en Van der Hoek. In de races is Van der Slik door zijn regelmatig presteren beide rijders echter te snel af en heeft inmiddels een aardige voorsprong genomen. In de stand algemeen staat Van der Slik dus stevig op een tweede plaats, in de First Division, voor auto's van 2000 en ouder, gaat hij riant aan de leiding voor titelverdediger Marijn van Kalmthout.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Gerrie Hoekstra
In de kwalificatietraining waren het wederom Van der Pol, Florie en Van der Hoek die aanspraak maakten op de pole position. Ardi van der Hoek reed echter het sterkste en mag maandag vanaf pole vertrekken. Hij zal daarbij gebrand zijn om voor de zege te gaan, want de derde plaats op Assen smaakte duidelijk naar meer, daarnaast heeft hij op Zandvoort nog iets recht te zetten na zijn diskwalificatie van de eerste race.

In de First Division is Helmert-Jan van der Slik ongenaakbaar. Jan Paul van Dongen verrast met een knappe tweede starttijd, voor Marijn van Kalmthout.

Uitslag kwalificatietraining Van Uitert Formule Ford
Zaterdag 7 juni , Circuit Park Zandvoort

1. Ardi van der Hoek, 1.44.979
2. Michel Florie, op 0.261
3. Nelson van der Pol, op 0.564
4. Helmert-Jan van der Slik, op 0.957
5. Michael Mason, op 1.349
6. Jan Paul van Dongen, op 1.377
7. Marijn van Kalmthout, op 1.472
8. Mark Nachtegeller, op 1.570
9. Mike Stoffels, op 1.711
10. Henk Vuik jr., op 2.336

Uitslag kwalificatietraining - First Division
1. Helmert-Jan van der Slik
2. Jan Paul van Dongen
3. Marijn van Kalmthout
4. Mike Stoffels
5. Rogier Jongejans
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet