Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolens op eerste startrij in Clio Renault Sport Cup

In het Pinksterraces programmablad van Circuit Park Zandvoort staat een leuk artikel over racende families, want dat zijn er inmiddels al heel wat in de Nederlandse autosport. Kennelijk heeft dat inspirerend gewerkt op de familie Bleekemolen, want Sebastiaan start op tweede pinksterdag vanaf pole, met kort achter zich vader Michael.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Boudewijn Pieters


Een prettige buffer voor Sebastiaan, want Patrick Andriessen trainde naar de derde tijd en die heeft de laatste race op Assen aangetoond zeer gretig te zijn en te gaan voor de winst. Zoals eigenlijk de gehele top tien, want de tijden die gereden werden in de kwalificatie liegen er niet om. De eerst elf coureurs liggen minder dan een seconde van elkaar en alle tot de verbeelding sprekende namen zijn daarbij te vinden! Met een verrassende nieuwe naam daartussen; Michelin Junior Cup rijder Bernhard ten Brinke weet zich brutaal als 'rookie' tussen de gevestigde orde te plaatsen en dwingt daarmee respect af.

RTL 5 maakt ook van de trainingen opnames en interviewt pole sitter Sebastiaan Bleekemolen.

Bleekemolens op eerste startrij in Clio Renault Sport Cup In het algemeen klassement leidt Jeroen Reijntjens, die zich nu kwalificeerde als zesde. In de Clio Renault Sport Cup is de wisselende deelname van een aantal coureurs bepalend voor het klassement. Zo rijden Robert van de Berg en Sebastiaan Bleekemolen niet alle races i.v.m. Internationale verplichtingen, Patrick Andriessen reed de eerste race niet mee in de Clio Cup en is daardoor, ondanks zijn zege in de tweede race, pas op de gedeelde vijfde plaats terug.

Uitslag kwalificatietraining Clio Renault Sport Cup
Zaterdag 7 juni , Circuit Park Zandvoort

1. Sebastiaan Bleekemolen, 1.56.9075
2. Michael Bleekemolen, op 0.0989
3. Patrick Andriessen, op 0.3587
4. Robert v.d. Berg, op 0.3748
5. Christiaan Frankenhout, op 0.4519
6. Jeroen Reijntjens, op 0.4905
7. John de Vos, op 0.5237
8. Bernhard ten Brinke, op 0.6818
9. Pim van Riet, op 0.8007
10. Frans Verschuur, op 0.8382

Uitslag kwalificatietraining - Michelin Junior Cup
1. Bernhard ten Brinke
2. Wim van Genderen
3. Paul Vahstal

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet