DTM

DTM: Belangrijke rol Dunlop in succes DTM

 

Dunlop is alweer voor het vierde jaar op rij de exclusieve bandenleverancier van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Dunlop heeft een slick en een regenband ontwikkeld waarmee de verschillende auto's in de DTM allemaal goed 'uit de voeten' kunnen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de sterke competitie. Van 19 tot en met 21 september rijdt de DTM, met racewinnaar Christijan Albers, op Circuit Park Zandvoort!'DTM' is synoniem voor 'spektakel'. De 21 auto's van de deelnemende merken Abt-Audi, Mercedes-Benz en Opel worden aangedreven door een circa 460 pk sterke vierliter V8. Achter het stuur zitten topcoureurs als Jean Alesi en Karl Wendlinger (beiden voormalige Formule 1-coureurs),De onderlinge verschillen zijn klein, mede dankzij de gebruikte Dunlop-banden. "Bij de ontwikkeling van de slick en de regenband voor de DTM hebben we intensief samengewerkt met de verschillende merken", vertelt Manfred Theisen, hoofd van Dunlop Racing Service in Duitsland. " Het is ons gelukt om één slick en één regenband te vervaardigen waarmee alle teams tevreden zijn."

Dunlop stelt voor iedere auto tien sets slicks per raceweekeinde beschikbaar. Het aantal regenbanden is uit veiligheidsoverwegingen ongelimiteerd. Om extra spektakel te garanderen, moeten de rijders tijdens de race twee pitstops maken, waarbij alle vier de Dunlop-banden gewisseld dienen te worden.

Van 19 tot en met 21 september rijdt de DTM weer op Circuit Park Zandvoort. Christijan Albers is erop gebrand om, na zijn spraakmakende overwinningen eerder dit seizoen, ook voor zijn thuispubliek te winnen! Jeroen Bleekemolen zal er vanzelfsprekend alles aan doen om juist op 'zijn' Circuit Park Zandvoort zijn beste seizoensprestatie te behalen.

Dunlop is traditioneel ook zeer actief in de nationale autosport. De Dutch Supercar Challenge, de grootste toerwagen- en GT-serie van Nederland, en de spectaculaire VEGE Series rijden exclusief op Dunlop banden.

Dunlop is recordhouder in de 24 uur van Le Mans, met maar liefst 34 zeges. Dit jaar rijdt onder meer het Nederlandse Spyker team op Dunlop banden.

Ook in de motorsport is Dunlop gewend aan successen. Vorig jaar won Dunlop bijvoorbeeld voor de honderdste keer op rij een Grand Prix in de klasse 250 cc!

De kennis die de Dunlop-ingenieurs in de auto- en motorsport opdoen, vertaald naar de omstandigheden in het dagelijkse verkeer, komt goed van pas bij de ontwikkeling van Dunlop banden voor sportieve weggebruikers. Het is geen toeval dat Dunlop een breed gamma banden levert voor automobilisten en motorrijders met een sportieve rijstijl! 
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet