VLN

Div: 24h Nürburgring: Emotionele overwinning voor Opel


Blijdschap bij het Opel-team, uiterst rechts op de baan sportdirecteur Volker Strycek

Het Opel-fabrieksteam van Volker Strycek, Timo Scheider, Manuel Reuter en Marcel Tiemann heeft voor 194.000 toeschouwers op de Nürburgring-Nordschleife de 31e editie van de 24-uursrace gewonnen. Het kwartet had vijf ronden voorsprong op de Abt-Audi TT-R van Karl Wendlinger, Christian Abt, Kris Nissen en Marco Werner. De derde plaats ging naar de Manthey-Porsche van Lucas Luhr, Timo Bernhard en Emannuel Collard.

Tekst: René de Boer 
Foto: ts-photo/Suer

Tot kort voor het middaguur gingen de Audi en de Opel geheel gelijk op. Daarna viel de Audi echter wat terug doordat de versnellingsbak moest worden gewisseld. Zo kreeg Opel definitief de leiding in handen en reed de overwinning naar huis. Het was een emotioneel succes voor teambaas Volker Strycek en de zijnen, die de afgelopen twee jaar in de DTM node op een overwinning moesten wachten. "We hebben alle critici getoond dat je met een DTM-auto ook succesvol een lange-afstandsrace kunt rijden", aldus Strycek.

De discussie rondom de Chrysler Viper ging verder:  het team kreeg een tijdstraf van drie kwartier, omdat na de straf van gisteravond toch werd doorgegaan met een grotere hoeveelheid brandstof dan reglementair toegestaan. Zo eindigde het Zakspeed-team met Peter Zakowski, Pedro Lamy en Robert Lechner als vijfde. Het protest werd afgewezen, het team gaat in beroep.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet