VLN

Div: 24h Nürburgring: stand na vijf uur

Na vijf uur in de wedstrijd leidt de Opel Astra V8 Coupé van Reuter / Scheider / Tiemann / Strycek voor de Abt-Audi TT-R van Wendlinger / Abt / Nissen / Werner en de Opel van Dumbreck / Bleekemolen / Menzel / Strycek. De verschillen in de kopgroep zijn nog steeds klein en voornamelijk het resultaat van pitstops en vertraging die soms wordt opgelopen tijdens het inhalen van langzamere deelnemers.

Tekst: René de Boer

Om 19.38 uur is Jeroen Bleekemolen voor het eerst achter het stuur gestapt van de Opel die wordt ingezet door het Phoenix-team, direct aan de andere kant van de straat bij de Nürburgring.  De Nederlandse BMW met Duncan Huisman, Donald Molenaar en Tom Coronel rijdt rond de zestigste plaats, Cor Euser staat met zijn Britse teamgenoten Cowgill en Lockie twintigste.

Een uitermate teleurstellend begin was er voor het BMW-fabrieksteam: in de eerste ronde vielen de beide M3-GTR's stil als gevolg van een defecte versnellingsbak. De officiële oorzaak: BMW had droog ijs gebruikt om de motoren te koelen tijdens de lange opwarmronde, waardoor de olieleidingen scheurden en de bak zonder olie kwam. Na langdurige reparatie konden de auto's wel weer rijden. De tweede Abt-Audi TT-R (Abt / Biela / Ekström / Wendlinger) viel ver terug als gevolg van problemen met de pomp van de stuurbekrachtiging. Ook de Alzen-Porsche verloor drie ronden vanwege problemen met de versnellingsbak. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet