VLN

Div: 24h Nürburgring - impressies vanuit de startopstelling

 

"Jongen, doe je best." Opel-sportdirecteur Strycek met Jeroen Bleekemolen voor de race Een geweldige sfeer, vele duizenden bezoekers op de startopstelling en niet minder dan 210 auto's in drie groepen van elk zeventig aan de start, dat kan alleen maar bij de 24-uursrace op de Nordschleife. "Dit is werkelijk fantastisch", zei Jeroen Bleekemolen, die het evenals landgenoten Duncan Huisman, Donald Molenaar en Tom Coronel allemaal voor het eerst meemaakt. Alleen Cor Euser reed al eerder op het beroemde circuit, door drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart de "groene hel" genoemd. AUTOSPORT.NL liep rond op de startopstelling en legde de nodige impressies vast. 

Tekst: René de Boer
Fotografie: Rebocar Automotive Productions


 

Volop show en gekkigheid in de startopstelling: het ene team kiest voor blauwe pruiken (boven), het andere team, zoals op de foto onder de RSG Wolfsburg, voor echte cheergirls.   

Een van de bekende deelnemers tijdens de 24-uursrace is architect Hermann Tilke uit Aken, de man die in opdracht van Bernie Ecclestone ondermeer nieuwe Formule 1-circuits ontwerpt. Hoewel sommigen hem bekritiseren voor het bouwen van saaie circuits, onderkent hij ook het fascinerende van de Nordschleife, waarop hij veel race-ervaring heeft. "De Nordschleife is gewoon uniek", aldus Tilke.

Foto onder: Andere reguliere deelnemers zijn drie adellijke coureurs: Markus Graf von Oeyenhausen, Franz Graf zu Ortenburg en Christian Graf von Wedel. Ditmaal reden ze met een BMW Z3 M Coupé, maar al in de beginfase crashten ze. Ze hebben ook hun eigen Internetsite: www.3grafen.de

  

Natuurlijk gaat er veel belangstelling uit naar de fabrieksteams van Audi, BMW en Opel. Op de foto onderwerpt Britta Eschert van de Duitse TV-productiemaatschappij WIGE de Audi-coureur Frank Biela aan een interview voor de start van de race.

  

Opel-coureurs Jeroen Bleekemolen en Peter Dumbreck genoten van het spektakel voor de start. "Dit is ongelooflijk, zoiets maak je nergens anders ter wereld mee", zei de Schot. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet