VLN

Div: 24h Nürburgring: Uwe Alzen snelste in eerste training

 

Met de Porsche 996 Turbo van zijn broer Jürgen reed oud DTM-coureur Uwe Alzen de snelste tijd in de eerste tijdtraining voor de 24-uursrace op de Nürburgring. Zijn beste tijd van 9.00.266 minuten was zo'n twaalf (!) seconden sneller dan de pole-tijd van vorig jaar. De tweede plaats ging naar de Manthey-Porsche van Lucas Luhr, Emanuel Collard en Timo Bernhard

Tekst: René de Boer   
Foto: ts-photo/Suer


 

Snelste DTM-auto in de eerste trainingssessie van twee uur was de Opel Astra van Manuel Reuter, Timo Scheider, Marcel Tiemann en Volker Strycek, die achter de beide Posches de derde plaats bezette.

Daarachter de BMW  M3 GTR van de beide Müllers, Claudia Hürtgen en Marc Duez, de beide Abt-Audi TT-R's en op de zevende plaats de Opel Astra V8 Coupé met Jeroen Bleekemolen, Peter Dumbreck, Christian Menzel en Volker Strycek (foto links).

De BMW M3 met Cor Euser reed de 46e tijd algemeen en de zesde tijd in de klasse A5. De BMW 320i met Donald Molenaar, Duncan Huisman en Tom Coronel reed de 75e tijd algemeen van de 221 trainende teams, de achtste tijd in de klasse A3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet