VLN

Div: Voorbeschouwing 24h-Rennen Nürburgring

Dit weekeinde staat de Nürburgring geheel in het teken van de 31e editie van de 24-uursrace aldaar. Het startveld is dit jaar sterker dan ooit, met fabrieksteams van Audi, BMW en Opel, een krachtige Dodge Viper en een hele reeks Porsches, plus de enorme verscheidenheid onder de in totaal 221 teams in diverse klasses. Bovendien staan er met Jeroen Bleekemolen (Opel Astra V8 Coupé, Cor Euser (BMW M3) alsmede Tom Coronel, Duncan Huisman en Donald Molenaar (BMW 320i) een recordaantal Nederlanders aan de start van de wedstrijd.

Tekst: René de Boer

Natuurlijk gaat de aandacht vooral uit naar de fabrieksinschrijvingen. Audi en Opel komen elk met aangepaste versies van hun bolides uit de DTM. Bij het Beierse merk komen Christian Abt, Karl Wendlinger, Kris Nissen en Marco Werner met de ene Abt-Audi TT-R aan de start, de andere auto wordt bestuurd door Christian Abt, Frank Biela, Mattias Ekström en Karl Wendlinger. Bij Opel rijdt sportdirecteur Volker Strycek op beide auto's. Het ene team bestaat verder uit Manuel Reuter, Timo Scheider en Marcel Tiemann, het andere team omvat Jeroen Bleekemolen, Peter Dumbreck en Christian Menzel. Bij BMW rijden Jörg en Dirk Müller, Claudia Hürtgen en Marc Duez in de ene M3-GTR, de andere ex-ALMS-auto is in handen van Hans-Joachim Stuck, Boris Said, John Nielsen en Marc Duez. Interessante Porsche-inschrijvingen zijn ondermeer de bijzonder snelle en geavanceerde auto van Jörgen Alzen Motorsport, met ex-DTM-rijders Uwe Alzen en Michael Bartels, en de Manthey-Porsche met Luhr, Collard en Bernhard. Ook de winnaar van vorig jaar, de Zakspeed-Dodge Viper met Peter Zakowski, Robert Lechner en Pedro Lamy, wordt tot de kanshebbers gerekend.

Jeroen Bleekemolen maakt in de Astra zijn 24-uursdebuut. "De sfeer hier is wel heel bijzonder", vertelde hij na zijn eerste ervaringen op de Nordschleife. Donald Molenaar, Duncan Huisman en Tom Coronel rijden met een Carly-Motors-geprepareerde BMW 320i, die ze delen met de Duitser Thorsten Schubert. Van Molenaar was al eerder bekend dat hij zou rijden, Huisman en Coronel werden aan het team toegevoegd toen de oorspronkelijk geplande Spanjaarden het racen op de Nordschleife toch iets te riskant vonden. Routinier Cor Euser tenslotte komt in actie met een Britse BMW M3, samen met Calum Lockie en John Cowgill.


 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet