GT

Div: ADS: 31. Int. ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring

 

Nauwelijks een week na de DTM is de paddock op de Nürburgring alweer vol in verband met een ander hoogtepunt: de jaarlijkse 24-uursrace op de Nordschleife, in combinatie met de toerwagenklasses uit het BERU-Top-10-pakket, de V8STAR en de Duitse Youngtimers. AUTOSPORT.NL is - uiteraard - bij dit spektakel aanwezig en zal verslag doen van de activiteiten, zowel voor als achter de schermen. Onder de 230 (!) auto's die zaterdag om 15.00 uur van start gaan bevindt zich een Mini Cooper Works met fabriekssteun, onder de rijders op deze auto is ook BMW-marketingdirecteur Karl-Heinz Kalbfell. Vanuit Nederlands perspectief interessant is natuurlijk de deelname van Jeroen Bleekemolen met de DTM-Opel Astra en de BMW 320i met Tom Coronel, Duncan Huisman en Donald Molenaar.
 

Tekst: René de Boer
Fotografie: Rebocar Automotive Productions 

 

Jeroen Bleekemolen rijdt met de DTM-Opel Astra V8 Coupé op de Nordschleife, Donald Molenaar start met een Carly-BMW 320i, samen met Duncan Huisman, Tom Coronel en de Duitser Thorsten Schubert. Jeroen legt hem uit dat je op sommige plaatsen op de ruim 20 km lange Nordschleife wat last van overstuur hebt. 
 


 

Jeroen Bleekemolen maakt zijn debuut in de klassieke 24-uursrace op de Nordschleife. Samen met Peter Dumbreck, Christian Menzel en Opel-sportdirecteur Volker Strycek deelt hij een speciaal voor de lange-afstandsrace aangepaste Opel Astra V8 Coupé uit de DTM. Gisteravond was hij, samen met diverse andere coureurs en autosportmensen, aanwezig op een feestje ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van uw verslaggever. Maar waar voor vele anderen het "Kalsch" rijkelijk vloeide, hield Jeroen het keurig bij de Duitse nationale racedrank "Apfelschorle" (appelsap met mineraalwater). Hij ging ook keurig op tijd weer weg, evenals Donald Molenaar en Duncan Huisman, om vandaag weer fit te zijn voor de training van de 24-uursrace. 

 

Traditioneel onderdeel bij de 24-uursrace is de parade van vele deelnemende auto's over de Nordschleife naar het nabijgelegen stadje Adenau. AUTOSPORT.NL reed mee in de Opel Astra OPC van journalist Arno Wester en genoot van de sfeer rondom het circuit, waar donderdag al enkele tienduizenden fans kampeerden met de meest wilde stellages en installaties, barbecues, televisies, driezitsbanken en vooral bier, heel veel bier. 

 

De DTM-Opel Astra Coupé met Opel-sportdirecteur Volker Strycek aan het stuur trok volop bekijks van de fans in Adenau.

  

Fotograaf Raymond de Haan, die werkt voor de V8STAR-organisatie, maakte het corso naar Adenau mee als passagier in de V8STAR van viervoudig racewinnaar Thomas Mutsch. Niet echt comfortabel, maar wel heel spectaculair, met bijna 500 pk over de Nordschleife. 

 

Met 230 teams van elk drie of vier rijders is een rijdersbespreking een vrij grootschalige aangelegenheid. De organisatie had hiervoor de congreszaal van het Dorint-hotel afgehuurd, waar de meesten een plekje vonden. Op vrijdag om 8.00 uur was er eerst een briefing in het Duits, later volgde de briefing in het Engels, waar nog eens zo'n honderd rijders bij aanwezig waren. 

 

De meeste rijders doen de bespreking af als verplicht nummer, maar sommigen, zoals Opel-coureur Manuel Reuter, BMW-rijder Hans-Joachim Stuck en Opel-sportbaas Strycek (van rechts af), willen alles precies weten van wedstrijdleider Hans Schnock (op de rug gezien).

   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet