SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Vincent van der Valk – Helmert Jan van der Slik winnen eerste race Spa

De zevende en achtste ronde van de Shell Helix SEAT Cupra Cup worden verreden in het voorprogramma van de 24 uur van Spa-Francorchamps. De eerste race is gewonnen door Vincent van der Valk en gastrijder Helmert Jan van der Slik. Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde deden de beste zaken met hun tweede plaats.

Rondjes van ruim drie minuten, dat is andere koek dan de ruim twee minuten die de Ibiza’s op Circuit Park Zandvoort nodig hebben. De winnaars legden in hun race van 71 minuten daarom maar 22 ronden af.
Van der Valk zat er tijdens de Marlboro Masters al goed bij. In de tweede wedstrijd pakte de voormalig Formule Ford-kampioen ondanks een pak schade de derde plek. Op Spa-Francorchamps sloeg hij met gastrijder Helmert Jan van der Slik keihard toe, al bedroeg de voorsprong na bijna vijf kwartier racen op Morien en Duivenvoorde (Match Racing) slechts vijf seconden.

Slechte dag voor Landmacht-equipe

Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde reisden als klassementsaanvoerders naar Spa-Francorchamps af, deze leidende positie bouwden zij dus uit. Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur, tweede in het klassement, vielen uit. Dit is in het voordeel van Morien en Duivenvoorde, die Pim Hoekzema en René Oudshoorn (derde in de tussenstand) als vierde over de finish zagen stuiven. Menno Kuus en Nicky Catsburg eindigden als derde.
Voor het Racing Team Koninklijke Landmacht was het een race om snel te vergeten, want ook Michel Schaap en Marcel Duits haalden de finish niet. Van de negentien gestarte equipes haalden er slechts dertien het zwart-wit geblokt.
Hoevert Vos en Addie v.d. Ven, die dit seizoen op het sportieve vlak nog weinig hoogtepunten kenden, werden fraai vijfde. De dames Paulien Zwart en Renate Sanders pakten de zesde plek.

1 Van der Slik/Van Der Valk 1:11:23.145
2 Morien/Duivenvoorde op 5.539
3 Catsburg/Kuus op 26.217
4 Hoekzema/Oudshoorn op 31.788
5 Vos/Van De Ven op 1:16.261
6 Sanders/Zwart op 1:26.885
7 Buijs/Van Raamsdonk op 1:40.990
8 Benthem/Schilperoort op 1:57.982
9 Van Der Aa/Vroon op 1:58.940
10 Kolen/Bombeeck op 2:17.780
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet