GT

FIA GT: Weer pech voor Mike Hezemans

Na het moeilijke begin van het jaar, waarin de Chrysler Vipers van het Force One Festina Carsport team snelheid en betrouwbaarheid miste, is inmiddels de snelheid geen probleem meer. Dat is tenminste de conclusie na de vierde race van het seizoen op het circuit van Brno.

Mike Hezemans heeft gedurende de aanloop naar de race van vandaag in alle tijdsessies bij de eerste zes gezeten. In de tweede kwalificatie en in de warm up vanochtend was de Eindhovenaar zelfs de snelste.

"In de eerste kwalificatie op zaterdag ochtend had ik veel last van onderstuur waardoor ik niet verder kwam dan de zesde tijd/startpositie. Het onderstuur hebben we er uiteindelijk grotendeels uitgekregen en ik was tevreden over de handling van de auto. Als we de race kunnen uitrijden, wat de laatste races niet is gelukt, dan zitten we er van voren bij".

In het verleden wist Mike Hezemans op het circuit van Brno altijd goed zaken te laten zien, maar tot grote teleurstelling van één ieder binnen het team mocht het vandaag toch niet zo zijn. Na 45 minuten krijgt Mike te kampen met een lekke band (waarschijnlijk veroorzaakt door een stuk carbon) die veel schade veroorzaakt aan het bodywork. De Viper gaat nog wel de baan op maar er is een olieleiding van de versnellingsbak beschadigd door de losse flarden van de lekke band. Uiteindelijk moet het team opgeven met een kapotte versnellingsbak.

De race wordt gewonnen door Bobbi en Biagi in de Ferrari 550 Maranello, de vierde overwinning op rij!

De volgende race voor Mike Hezemans is de 24 uur van Le Mans op 14 en 15 juni. Hieraan neemt hij deel met de Pagani Zonda GR. De eerstvolgende FIA GT race is op 29 juni op het circuit van Donington Park.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet