DTM

DTM kwalificatie: Albers start vanaf eerste rij, Bleekemolen in top tien

  

Christijan Albers (AMG-Mercedes CLK) start morgen vanaf de tweede plaats op de grid voor de derde race van de DTM op de Nürburgring. In de tijdtraining was de Nederlandse coureur in het Express Service AMG-Mercedes-team de snelste, in de aansluitende Super-Pole-sessie moest hij vanwege een klein foutje bij het uitkomen van de NGK-chicane alleen merkgenoot Marcel Fässler voor zich dulden. Het verschil tussen de twee Mercedes-coureurs bedraagt slechts 0,021 seconde. Jeroen Bleekemolen kwalificeerde zich met zijn Opel Astra V8 Coupé voor het eerst ook voor de Super-Pole, de coureur uit Aerdenhout start morgen als negende. De race is morgen live te volgen via het tweede Duitse televisienet ZDF, de uitzending begint om 13.45 uur, de start van de race is om 14.00 uur.
 

Tekst: René de Boer
Fotografie: Boudewijn Pieters
In zijn vuistje glimlachend wacht Christijan Albers zijn beurt voor de persconferentie af. De man uit Laren verraste vriend en vijand na zijn sterke optreden op het Adria circuit in Italie met een tweede postie tijdens de qualifying op de Nürburgring.

  

Bleekemolen zette er ook goed de vaart in en dit bleek uiteindelijk goed voor de negende startpositie. 
Zijn teambaas Gabriele Seresina kon de inzet van Jeroen wel waarderen. 
Marcel Fässler draaide een foutloze ronde met zijn AMG-Mercedes CLK, die hem uiteindelijk zijn tweede pole-position in successie opleverde.

    

Met vertrouwen en een glimlach ging Fässler de kwalifactie in. Het zou hem net als twee weken geleden op de Adria Raceway de pole position opleveren.

 Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet