Porsche Cups

Team Bleekemolen boekt progressie in Porsche Supercup

Spielberg (A), 18 mei 2003. De derde race van de Porsche Michelin Supercup, verreden in het voorprogramma van de Grand Prix van Oostenrijk op de A1-Ring, liet zien dat Team Bleekemolen op de goede weg is. "Qua snelheid zitten we dichterbij de kop van het veld", aldus Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout). Hij eindigde als elfde. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) kwam door pech niet verder dan de achttiende plaats, Evert Kroon (Bosch en Duin) zag als twintigste de finish.

tekst: PR

Team Bleekemolen begon het weekeinde met een achterstand. "Bijna iedereen heeft hier al getest en hun auto's afgesteld, wij hadden daarvoor geen gelegenheid. We moesten daarom in de eerste training nog een afstelling vinden", vertelde Sebastiaan Bleekemolen op de A1-Ring. "Dat heeft onze trainingsresultaten nadelig beïnvloed." Sebastiaan reed de twaalfde trainingstijd, Michael Bleekemolen en Evert Kroon moesten genoegen nemen met de zestiende en de tweeëntwintigste startpositie.In de race klom Sebastiaan Bleekemolen op naar de elfde plaats. "Ik was heel snel, maar het kostte mij moeite om mijn voorliggers te passeren", verklaarde hij. "Ik ben best tevreden over mijn race, qua snelheid is het verschil met de kop van het veld kleiner geworden. Vóor mij zijn twee gastrijders geëindigd, zodat ik de punten behorende bij de negende plaats krijg. Ik heb dus weer veel punten gepakt." 

Michael Bleekemolen schrok enorm toen hij bij het aanremmen voor de eerste bocht na de start merkte dat de rembekrachtiging niet meer functioneerde. "Er was een slang gescheurd", bemerkte hij later. "De pedaaldruk was opeens vijf keer zo zwaar. Ik kon de auto's vóor mij maar net ontwijken." Later spinden twee rijders vlak voor hem. Michael: "Dat ging net goed, het scheelde helemaal niets." Michael, die achttiende werd, toonde zich positief over de snelheid van zijn Porsche. "We boeken zeker vooruitgang. Met een beetje geluk moet ik in de top tien kunnen eindigen."

"Ik ken het circuit onvoldoende, daardoor rijd ik te wisselvallig", aldus Evert Kroon (twintigste) na afloop. "Ook ik boek progressie. Het verschil met de kop van het veld heb ik gehalveerd ten opzichte van de vorige race."

De volgende race wordt op 1 juni verreden in Monaco. Het wordt de zesentwintigste start van Michael Bleekemolen op het stratencircuit! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet