Supercar Challenge

DSC: Spa Rood Wit Blauw bij Dutch Supercar Challenge

Op donderdag kwamen de teams al naar het fantastische circuit in de Ardennen voor de derde en vierde race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de SpaBelPro Super Meeting. 56 Auto's in de drie divisies, met als gasten 10 deelnemers uit de VEGE Series.

Tekst: P.R.
Foto's: Robbert Maas


De vrije trainingen op vrijdag 9 mei

De trainingen op vrijdag verliepen vrij turbulent, terwijl donderdag de zon nog scheen viel de regen vrijdag tijdens de eerste vrije training met bakken uit de lucht. Voor een aantal rijders een goede gelegenheid de regenafstelling te bepalen, je weet immers maar nooit , het weer is vaak een onvoorspelbare factor op Spa.Het bleek ook riskant. In de stromende regen haalde Jan Storm in de Porsche GT3 RS aan het einde van het rechte eind voor Combes een langzamere deelnemer in en kwam blind vanuit de spray Carel Krieger tegen die met zijn Marcos net de baan op was gereden. Het gevolg was een geweldige klap en twee zwaar beschadigde wagens.

In de tweede vrije training ging het opnieuw fout voor Coen Backeland met de gele ASC Porsche, na een touche met de BMW van Frans van Os die zijn gehele linker voorwiel ophanging moest vervangen, kwam hij de pits in voor een controle.  Na een all clear vloog hij er twee ronden later hard vanaf bij Au Rouge en raakte de muur van voor en achter, auto total loss en Coen hoofdpijn.De VEGE's, uitgerust met nieuwe 2.2 liter motoren verrasten de vaste deelnemers, de rondetijden kwamen tijdens de vrije trainingen onder natte omstandigheden dicht in de buurt van de toptijden uit de Supersport met een tijd van 2:50.612 voor Cees Langeveld.

Kwalificaties en Race 1 op Zaterdag 10 mei

Na een zeer vroege rijdersbriefing door Wedstrijdleider Pierre Delettre werd de eerste kwalificatie gestart om 9.00 uur. De beste tijd van de twee kwalificaties zou de Pole voor race 1 aan het einde van de dag bepalen. Cor Euser reed liet zijn ervaring gelden en reed onder ideale omstandigheden al snel een tijd van 2:28.485, een gemiddelde van 168.429 KM/U, een tijd die ook later niet meer verbeterd zou worden.


 

De equipe Peter van der Kolk - Rob Knook plaatste zich als tweede op 2 seconden gevolgd door Rene Snel op vijf seconden met vlak daarop Graham Coomes in de Honda die voor het eerste op Spa reed.In de divisie Supersport werd het heel spannend, na twee kwalificaties wist de equipe van US Carworld in de Porsche GT3, Pieter Dubois en Rene Wijnen de Pole te pakken in 2:39.659 met op 0,3 sec. Mathew van Diessen en op 0,4 sec. Hans Ambaum in de ex- Calex BMW van Rudolf van Soelen.

In de divisie Sport pakte het gelegenheidsduo Rutger de Boer - Rudolf van Soelen de Pole gevolgd door Gerd Rijper in de zwarte Mercedes en de equipe Henk Albronda - Berry van Elk.

In de VEGE series bleek de kampioen van vorig jaar Cees Langeveld onbereikbaar  voor de rest van het veld, zijn tijd 2:48.229 was zelfs goed voor een 19e plaats Overall. Henk de Wit  volgde op 4 seconden met daarachter op 0,04 seconden Leo Kemmer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet