Formule 1

Div: Formule 1: Supermeeting Spa-Francorchamps

Supermeeting Spa-FrancorchampsKort voor het weekend werd aangekondigd dat het Toyota F1 team een korte test zou doen op de vrijdagavond op Spa Francorchamps.

  Ricardo Zonta voelde de drie wagens van Toyota op de vrijdagavond aan de tand. Een ongebruikelijke tijd overigens om met een F1 bolide te rijden ( van 19 tot 21 uur !)De belangstelling was groot en Zonta kon door een haag van mensen de pitstraat verlaten voor een van zijn runs.Ongekend was de openheid waarmee Toyota deze vrijdagavond werkte. Geen afdekschermen, geen lastige security; een onwerkelijke sfeer. Zelfs een openliggende motor fotograferen deed niemand de wenkbrauwen fronzen.Even het thuisfront via de mobiele telefoon laten horen hoe nou toch zo'n Toyota F1 motor klinkt.Met het licht van de ondergaande zon raast Zonta de laatste maal richting Eau Rouge.Wat zou een raceweekend zijn zonder het gezicht van Dunlop?Terwijl elders op de paddock een jonge Renault Clio coureur even zijn rust neemt op zijn scootertje, gaat de Toyota Yaris race van start. Tanja van Bokhoven van de Nederlandse Toyota Yaris Cup organisatie was eens op bezoek bij de Belgische collega's om te kijken hoe zij het aanpakken. De Yarissen gaan achter haar rug moeiteloos de Eau Rouge omhoog.

 

Spa wil meer dan een incidentele test van een F1 team. Ze willen hun Grand Prix weer retour hebben. Dat laten ze dan ook aan iedereen weten die het dorp binnen komt rijden onder dit overduidelijke spandoek.Tekst en fotografie : Boudewijn Pieters 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet