Belcar

Belcar: Vijfde plaats voor Eurotech-Hadegro Racing



Spa-Francorchamps (B) " Venlo-Blerick, 11 mei 2003. Eurotech-Hadegro Racing heeft wederom van zich doen spreken in het Belgische Belcar-kampioenschap. Toon van de Haterd (Geffen) en Hans de Groot (Waalwijk) eindigden met hun meer dan 500 pk sterke Marcos Mantis op een mooie vijfde plaats in hun klasse (zesde algemeen). Danny van Dongen (Zandvoort) en Wim Noorman (Horst) vielen na een indrukwekkende inhaalrace uit met een kapotte dynamo. 

tekst: PR

Na twee races op het circuit van Zolder (B) trok het Belcar-veld naar Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen voor de derde ronde van het kampioenschap. Op het programma stond een race over 125 minuten.



Tijdens de kwalificatietraining stelde de equipe Toon van de Haterd " Hans de Groot de negende startpositie veilig in het grote, competitieve startveld. Wim Noorman en Danny van Dongen konden geen trainingstijd zetten, nadat Noorman met 190 km/h in de vangrail terecht was gekomen. "Ik werd verrast door een deelnemer die opeens van zijn lijn afweek", aldus de teamleider. "Ik kon geen kant meer op." De monteurs van Eurotech-Hadegro Racing zagen vervolgens kans om de flink beschadigde Marcos Mantis te repareren, waardoor het duo op zondag toch van start kon gaan.

Toon van de Haterd en Hans de Groot reden een perfecte, foutloze race op het snelle circuit. Ze klommen op naar de uiteindelijke vijfde plaats in hun klasse (zesde algemeen). "Dit is een prachtig resultaat", vond Noorman. "Hiermee laten we iedereen zien dat we als team op de goede weg zijn."
"Er zit nog veel potentie in onze Marcos Mantis", aldus Van de Haterd. "De remmen zijn de laatste tijd al verbeterd, maar het kan nog beter. Eurotech Racing gaat nu een nieuw remsysteem ontwikkelen. De volgende race is pas over vier weken, dus we hebben nu tijd om de auto's verder te verbeteren en ons straks nog verder voorin het veld te nestelen."

 Danny van Dongen startte zonder trainingstijd achterin het veld en reed een indrukwekkende inhaalrace. Na vijftig minuten lag de 20-jarige coureur al op de tiende plaats algemeen, toen zijn Marcos Mantis opeens stilviel. De dynamo bleek de boosdoener. "Ondanks dat we zijn uitgevallen heb ik een goed gevoel over de race, ik ben tevreden over de rondetijden die ik heb gereden", vertelde de jonge rijder. "Het is eigenlijk al een wonder dat we konden rijden na het ongeval in de training. Dat bewijst hoe sterk de Marcos Mantis is en toont de kwaliteit van onze technische crew aan. Onze monteurs hebben echt keihard gewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen. Toon en Hans hebben een mooi resultaat behaald, waarmee we laten zien dat we er aankomen als team. "


 



 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet