DTM

ADS: DTM Adria

 

Voor de tweede ronde van het DTM-seizoen 2003 is het circus te gast op de nieuwe Adria International Raceway nabij Venetië. Een van de spectaculairste elementen van het complex is de overdekte paddock, waar de trucks van DTM en Formule 3 in twee rijen staan opgesteld. Niet iets wat je in het Italiaanse klimaat direct nodig hebt, je zou zoiets eerder op Spa of Brands Hatch verwachten. Maar gigantisch is het wel, veel groter dan de baan zelf, die met zijn 2,7 kilometer en talrijke bochten door de meeste coureurs als "Mickey Mouse-circuit" wordt aangeduid. 

Tekst: René de Boer  
Foto: Rebocar Automotive Productions


 

Naast de overdekte paddock is er ook een openlucht-rennerskwartier, waar de auto's uit Formule BMW, VW Lupo Cup en Porsche Cup staan opgesteld. Ruimte genoeg allemaal, maar de afwatering is na de regenbuien van zaterdagnacht niet optimaal. Misschien dezelfde aannemer als op de Lausitzring? 

 

Voor VIP-gasten is er een speciale glazen toren gebouwd, van waaruit ze het hele circuit kunnen overzien. 

 

Een beetje zelfwerkzaamheid wordt verwacht van de rijders in de ADAC Volkswagen Lupo Cup. Zo moet Franziska Nickoleit na de verregende vrije training van zaterdagochtend zelf haar auto schoonmaken. Uiteindelijkn staan de auto's dan weer mooi schoon opgesteld in de paddock. 

 

 

Voormalig top-skiër Kristian Ghedina was op vrijdag aanwezig bij de DTM-testdag op uitnodiging van Mercedes-Benz-coureur Jean Alesi. Ook uw verslaggever, die in de winter in de ski-wereldbeker actief is, vond het leuk de skiër uit Cortina d'Ampezzo weer eens te zien. (Foto: ITR Presse/Jürgen Tap)  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet