DTM

DTM: Race Huisman, test Bleekemolen, 24 uur Opel

Patrick Huisman rijdt ook komend weekeinde op de Adria International Raceway voor het Team Service 24h Mercedes in de DTM. Na zijn aanvankelijk eenmalige optreden als invaller tijdens de openingsrace van het seizoen in Hockenheim maakte teambaas Keke Rosberg zich sterk voor een reprise door de Nederlander. Naar verwachting wordt komend weekeinde een beslissing genomen over de vraag of Huisman ook de resterende acht races van het DTM-seizoen rijdt. Naar verluidt zijn er enkele kandidaten die een volledig budget op tafel kunne leggen. Insiders spreken over een Braziliaan die concreet met Mercedes in gesprek is (Zonta?). Rosberg geeft echter de voorkeur aan Huisman vanwege diens ervaring met auto en circuit. Een andere rijder, wie dan ook, zou altijd een achterstand qua ervaring hebben en doordat het team niet meer kan testen, is dit slechts moeilijk goed te maken.

Jeroen Bleekemolen testte maandag en dinsdag op het circuit van Oschersleben ter voorbereiding op de komende DTM-race, die de thuiswedstrijd voor zijn Italiaanse OPC Euroteam is. Bleekemolen legde heel wat ronden op het 3,667 km lange circuit af en deed veel waardevolle ervaring op.

Opel maakte bekend dat het twee Astra V8 Coupé's inschrijft voor de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife (31 mei en 1 juni). De ene auto wordt bestuurd door Manuel Reuter, Timo Scheider en Marcel Tiemann, de andere Astra wordt toevertrouwd aan Jeroen Bleekemolen, Peter Dumbreck en Christian Menzel. Opel-sportdirecteur Volker Strycek zal in beide auto's rijden. Het OPC Team Phoenix, dat de ontwikkeling en de opbouw van de lange-afstands-Astra verzorgde, sloot afgelopen weekeinde het test- en ontwikkelingsprogramma af met een zege tijdens de vier-uursrace bij de ADAC Eifelrennen, meetellend voor de Langstreckenmeisterschaft Nürburgring.

Tekst: René de Boer

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet