Porsche GT3 Cup Challenge

McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op Spa-Francorchamps versterkt met Peter Kox

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge wordt tijdens de dubbele race op Spa-Francorchamps, op 6 en 7 augustus, versterkt met Peter Kox. De 41-jarige topcoureur vervangt Frans Verschuur. Peter Kox heeft zeer veel ervaring op Spa-Francorchamps. In 1995 won hij de prestigieuze 24-uursrace op het circuit in de Belgische Ardennen, op 30 en 31 juli a.s. staat hij bovendien weer aan de start van deze race. Kox deelt een Porsche GT3 Cup van het Intuix Porsche Team Eindhoven met Roeland Voerman.

Tekst: PR


Peter Kox heeft in zijn imposante carrière vele successen geboekt. Hij schreef onder meer races in het FIA GT-kampioenschap op zijn naam, hij won zijn klasse in de 24 uren van Le Mans en stond op alle treetjes van het erepodium van de 24-uursrace van Spa-Francorchamps. In 1995 won hij de klassieker, een jaar later eindigde hij als tweede en in 1997 won hij zijn klasse en kwam hij als derde algemeen over de finish. De fabriekscoureur is als Spa-routinier en als internationaal erkend GT-specialist de ideale teamgenoot, vindt Paul van Splunteren van het Intuix Porsche Team Eindhoven. “Het is voor ons een grote eer om een internationale topper als Peter Kox in ons team te hebben.”

Raymond Coronel

Een andere Spa-veteraan die zich in de strijd van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge gaat mengen is Raymond Coronel. De oudere broer van klassementsaanvoerder Tim Coronel heeft diverse deelnames aan de 24 uren van Spa-Francorchamps op zijn naam staan. Hij vervangt Bernhard ten Brinke eenmalig en vormt een team met Paul van Splunteren. De beide rijders komen ook uit voor het Intuix Porsche Team Eindhoven. Ze kennen elkaar nog van vroeger. ‘In het begin van de jaren negentig reden we beiden in het NK Produktiewagens”, blikt Van Splunteren terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet