Clio Cup

Clio Cup: Comeback kid Andriessen zegeviert in Clio Renault Sport Cup

De tweede race in de ID&T Clio Renault Sport Cup is afgelopen weekend verreden tijdens de Race Against Aids op het TT circuit van Assen. Patrick Andriessen, die na de Paasraces de overstap van de Formule Renault naar de Clio Cup maakte, haalde de winst naar zich toe. Andriessen: "Vorig jaar reed ik in de Clio`s, maar toen zat er niet meer dan een tweede plek in. Om op zo`n manier terug te komen, is geweldig. Dit was mijn eerste overwinning in de Clio`s." Andriessen eindigde voor Allard Kalff en Jeroen Reijntjens.

Tekst: Jolanda Dane
Fotografie: Gerrie Hoekstra en Ronald Fleurbaaij
Patrick Andriessen uiterst tevreden over comeback, Jeroen Reijntjens werd derde maar was daar toch niet helemaal tevreden mee. Allard Kalff had geen tijd voor de prijsuitreiking i.v.m. verplichtingen bij RTL Grandprix, zijn prijs werd door iemand van Team Bleekemolen in ontvangst genoemen. 


Tot ieders verrassing verscheen Patrick Andriessen dit weekend aan de start van de ID&T Clio Renault Sport Cup. "Tijdens de Paasraces kreeg ik een meningsverschil met het Formule Renault team waar ik reed", aldus de coureur. "De prestaties van het hele team bleven achter. Er waren verwachtingen geschapen die niet uitkwamen en toen heeft mijn manager mij geadviseerd om ermee te stoppen." Andriessen wilde dit seizoen wel racen en ging op zoek naar een nieuw team. "Alle Formule Renault teams zaten vol", legt hij uit. "Uiteindelijk kreeg ik afgelopen woensdag  te horen dat ik bij het team van Harders Plaza kon rijden. De komende week gaan we overleggen of ik ook de rest van het seizoen bij Harders Plaza kan rijden." Patricks teamgenoot bij Harders Plaza Robert van den Berg maakte in de vrije training een koprol, waarna zijn auto in de kwalificatietraining niet goed liep. De winnaar van de openingsrace moest daardoor als negentiende de race in.


Kwalificatie

Andriessen liet meteen zien wat hij waard is en reed tijdens de kwalificatie in de top vijf. "Ik ben nog een keer de pits in gereden om de auto af te stellen. Dat reed een stuk beter, maar op het laatst kreeg ik last van onderstuur", aldus Andriessen. "Tijdens mijn snelle ronde moest ik ook nog iemand inhalen, wat mij mijn pole position kostte. Ik reed uiteindelijk een derde tijd op maar vijf honderdsten achter Christiaan Frankenhout."Frankenhout reed zijn auto voor de tweede keer dit seizoen naar pole position. "In de vrije training kreeg ik een krom voorwiel en reed ik een achttiende tijd. Daardoor zat ik in het begin van de kwalificatie minder lekker in mijn auto", aldus de talentvolle Oostzaner. "Aan het einde van de kwalificatie ging het beter en reed ik met maar een paar honderdsten voorsprong naar pole position." Op de tweede startpositie stond Jeroen Reijntjens, die tijdens de Paasraces de derde plek behaalde.

Race

De eerste pechvogel in de race was Gaby Uljee. De dynamo van haar Clio deed het niet meer, waardoor haar race tot de opwarmronde beperkt bleef. 
 Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet