DTM

DTM: MG komt met twee ZT's

 MG


Waar iedereen al een tijdlang op wachtte, is nu officieel: MG Rover heeft bekendgemaakt, dat er komend seizoen twee MG's zullen deelnemen aan de races van het Duits toerwagenkampioenschap, de DTM. De beide auto's van het type MG ZT 260, zullen worden ingezet door Zytek Engineering, dat ook voor de preparatie van de beide bolides zorg draagt. Over rijders en sponsors is nog niets bekendgemaakt. Meer informatie daarover volgt volgens MG in de komende weken.MG zelf presenteert de deelname aan de DTM als een terugkeer in het kampioenschap: in de eerste jaren van de DTM was de Rover Vitesse een populaire raceauto in de klasse. De Deen Kurt Thiim won in 1986 de DTM-kampioenstitel met de Vitesse.

"Het racen tegen prestigieuze merken in de DTM is een aantrekkelijke manier om de bekendheid van MG te vergroten", zegt Rod Ramsay, directeur verkoop en marketing van MG Rover. "Wij beschouwen het jonge publiek dat de DTM aantrekt als sleutel tot groei van ons merk in Europa."

David Sharples, sportdirecteur van MG, zegt: "De DTM is een serie die echt aanslaat bij het publiek. Het is een perfecte mogelijkheid voor MG om de racekwaliteiten van onze V8-sportwagen, de ZT 260, te demonstreren. We zijn blij met de samenwerking met de specialisten van Zytek en we zijn ervan overtuigd dat we in ons eerste seizoen goed voor de dag zullen komen."

Tekst: Albert Landman


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet