Porsche Cups

Porsche Supercup: weinig glansrijke resultaten voor Nederlanders

Sebastiaan Bleekemolen was met zijn negende plaats de best geklasseerde Nederlander in de tweede ronde van de Michelin Porsche Supercup op het Circuit de Catalunya in Spanje. Michael Bleekemolen eindigde als veertiende, Evert Kroon werd achttiende. Patrick Huisman werd van de baan gereden door de Italiaan Ricitelli, waarna hij kansloos was.

Tekst: René de Boer

Huisman was uiteraard allesbehalve tevreden met de actie van de Italiaan. "Ik wil insturen en op het allerlaatste moment zie ik vanuit een ooghoek hoe Ricitelli aangestormd kwam. Hij beukte me er vol af en ik heb anderhalve ronde lang vast gestaan in de grindbak. Daarna ben ik nog wel doorgereden, maar er zat natuurlijk niets meer in. Volgende keer hopelijk beter." Dat hopen ook de leden van Team Bleekemolen. Sebastiaan kon ditmaal zijn fraaie resultaat van Imola niet herhalen. "De Italiaan Lancelotti probeerde mij steeds in te halen, waardoor ik constant mijn positie moest verdedigen. Toen was ik de aansluiting met de rijders voor me kwijt. Ik reed verder vrijwel geheel alleen en werd negende."

Michael Bleekemolen klaagt nog steeds over het gebrek aan ervaring dat het Nederlandse team in de klasse parten speelt. "Daarnaast heb ik zelf ook een paar fouten gemaakt." Evert Kroon zat ook vast achter enkele concurrenten en kwam er niet voorbij, de coureur uit Bosch en Duin werd achttiende. Sebastiaan Bleekemolen bleef wel positief: "We hebben dit weekend weer veel waardevolle ervaring opgedaan, waarvan we hopelijk bij de volgende race kunnen profiteren. De A1-Ring, waarop we volgende keer rijden, is qua karakter enigszins vergelijkbaar met Barcelona." De overwinning in Spanje ging naar de Duitser Pierre Kaffer voor zijn landgenoten Stippler en Henzler.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet