Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Drie uit drie voor Nelson van der Pol

De tweede race van de Van Uitert Formule Ford die tijdens 'Race Against Aids' op TT Circuit Assen werd verreden, is gewonnen door Nelson van der Pol. De rijder van Geva Racing heeft daarmee alle drie, tot nu toe verreden races op zijn naam geschreven. Ook Helmert-Jan van der Slik won weer en behield, net als zijn teamgenoot, de 100%-score.

Tekst: Roy van der Laan

De startopstelling van de race op zondag werd bepaald door de uitslag van de race op zaterdag. Nelson van der Pol mocht dus van pole vertrekken. Bij de start nam de coureur uit het Van Uitert Ford Junior Team de leiding en stond die positie niet meer af. "Dit is niet te geloven, maar gelukkig wel waar", blikte Nelson terug op zijn eerste drie races annex zeges in de Van Uitert Formule Ford.
Achter de Mygale 2003 ontspon zich een felle strijd om de tweede plaats tussen Michel Florie en Ardi van der Hoek. Voor Ardi eindigde dit in tranen; hij lanceerde zich over het linker achterwiel van de Mygale 2001 van Michel en viel halverwege de race uit. Florie kon zijn race met een kromme achterwielophanging vervolgen en werd toch nog tweede. De derde plaats was voor Helmert-Jan van der Slik, die dus wederom de First Division won.

Drie uit drie voor Nelson van der Pol Marijn van Kalmthout lag van start tot finish op de tweede plaats in de First Division. De strijd om de laatste podiumplaats in het klassement voor auto's uit 2000 en ouder was tot op de finishstreep spannend. Jan-Paul van Dongen leek met nog één ronde te gaan de grootste kanshebber, maar hij viel in de slotkilometers terug naar de vierde plek. "De motor hield in", verklaarde hij teleurgesteld. Bij Dejo Racing was het, als tegenstelling, groot feest. Hansepeter de Jong behaalde zijn eerste podiumplek en tevens de eerste beker voor zijn team. "Zometeen gaan we feest vieren!", aldus de gelukkige De Jong. Vanaf de Pinksterraces krijgt hij hoogstwaarschijnlijk een teamgenoot. Hans van Os debuteert dan in de Van Uitert Formule Ford  met een Swift uit 1998.