Clio Cup

Clio Cup: Andriessen wint turbulente Clio Renault Sport Cup

Bij de opstelling op de grid trad de nodige vertraging op toen de Clio van Gaby Uljee afsloeg. De startprocedure werd onderbroken en er moest een nieuwe opwarmronde gereden worden. Bij de start was Frankenhout beter weg dan Reijntjens, het hele veld kwam de eerste bocht prima door. Toch al de nodige positiewisselingen, Allard Kalff had een superstart en rukte op naar de vierde positie.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Gerrie Hoekstra

Christiaan Frankenhout moest flink prijsgeven, hij viel terug naar een derde plaats, achter Jeroen Reijntjens op een tweede plaats en Patrick Andriessen, die meteen toesloeg en de koppositie pakte. In de Stekkenwal ging het echter finaal mis toen vier wagens spectaculair crashten. Bernhard ten Brinke, Michael Sanstra, Sandra Douma en Willem Cornelissen kwamen de eerste raceronde niet door en zorgden er tevens voor dat de safetycar in de baan kwam. In de grindbak stonden de vier wagens gevaarlijk vast, door de enorme ravage duurde het zelfs vijf ronden achter de safetycar tot de baan weer vrijgegeven werd. Pas in de zesde ronde werd de race vervolgd. Andriessen hield de koppositie stevig in handen, Kalf passeerde Van Riet en ging direct de strijd om de tweede plaats aan met Reijntjens.Ondertussen was de Stekkenwal ook voor Joost Vahstal en Robert van Os de scherprechter, gelukkig hoefde de race niet nogmaals onderbroken te worden. Patrick Andriessen gaf Allard Kalff geen enkele kans om te passeren en pakte de winst. Oud gedienden als Pim van Riet, John de Vos, Frans Verschuur en Hugo Charles reden een geroutineerde race en eindigden ongeveer zoals ze zich kwalificeerden in de top tien. Fred Krab viel wel wat terug, omdat hij zich in de eerste ronde vergiste in de lengte van het rechte eind op Assen; hij schakelde nog op, maar zag toen dat de bocht er al was. Dat kostte hem de nodige plaatsen. Enige dame die finishte was Natasja Smit, zij eindigde als achttiende.
Door het uitvallen van Bernhard ten Brinke werd de Junior Cup een prooi voor Wim van Genderen. Otto Kragt werd tweede en Paul Vahstal derde.

Uitslag race Clio Renault Sport Cup
Zondag 4 mei 2003, TT Circuit Assen
1. Patrick Andriessen, 12 ronden in 25.17.020
2. Allard Kalff, op 0.175
3. Jeroen Reijntjens, op 1.481
4. Pim van Riet, op 1.733
5. Christiaan Frankenhout, op 2.911
6. John de Vos, op 3.909
7. Frans Verschuur, op 4.590
8. Hugo Charles, op 5.470
9. Martin de Kleijn, op 6.691
10. Robert van den Berg, op 7.325
Michelin Renault Junior Cup
1. Wim van Genderen, 25.29.966
2. Otto Kragt, 25.30.442
3. Paul Vahstal, 25.41.731
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet