Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Nieuwe koningsklasse op Zandvoort

Pon Porsche Import presenteerde tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort de Nederlandse Porsche Carrera Cup. Deze merkencup, waarin met Porsche 911 GT3 Cup auto's wordt gereden, bestaat al een aantal jaren in Duitsland, Frankrijk, Japan, Azië, Australië en Engeland.Door een gezamenlijke inspanning van Pon Porsche Import, de motorsportafdeling van Porsche AG en Circuit Park Zandvoort, wordt in Nederland een exclusieve en sensationele raceklasse in het leven geroepen, die in het seizoen 2004 van start gaat. De Porsche Carrera Cup wordt verreden met gelijkwaardige Porsche 911 GT3 Cup auto's met een 390 pk watergekoelde 6-cilinder boxermotor, een koppel van 390 Nm en een gewicht van 1150 kg. Het raceprogramma omvat zeven á acht wedstrijden in Zandvoort en het buitenland, elk met twee starts per raceweekeinde en een warm up. De Porsche Carrera Cup zal, met een startveld van 20 á 25 Porsche 911 GT3 Cup auto's, gedurende drie jaar worden verreden.

Binnen de nationale autosport is ruimte voor een nieuwe topact, die moet voldoen aan de uitgangspunten: techniek op hoog niveau, aansprekende rijders, hoog vermogen in combinatie met achterwielaandrijving en spektakel op de baan en in de pits. Ingrediënten waaraan de Porsche Carrera Cup ruimschoots voldoet.

Met de komst van de Porsche Carrera Cup wordt de Nederlandse autosport een spectaculaire klasse rijker. De Porsche Carrera Cup wordt de hoofdact tijdens de grootste race-evenementen op Zandvoort.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet