Formule Renault 3.5

Div: Franck Montagny oppermachtig in Zolder bij Nissan World Series
Renault F-1 testrijder Frank Montagny domineerde in de tweede race op Zolder van de Nissan World Series en nam daarmee eveneens de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap met 68 punten, gevolgd door Marc Gene met 35 punten.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Boudewijn Pieters


In de eerste leek Marc Gene op de overwinning af te gaan, maar een safety-car fase kort voor het einde bracht daar aanvankelijk verandering in, waardoor Racing Engineering coureur Stephane Sarrazin de leiding greep en de winst pakte.

TV beelden wezen uit dat Sarrazin echter de safety-car had ingehaald en de fransman werd ten onrechte als winnaar gehuldigd na het ontvangen van een straf van 25 secs, waardoor Gene alsnog de zege terecht kreeg toegewezen voor Bas Leinders en de Oostenrijker Norbert Siedler van Superfund Zele Racing die een zeer sterke race reed. Voor het team van Racing Engineering zou dit niet de enige domper zijn dit weekend. Sarrazin was er tijdens de warming up in de paddock chicane afgegaan en de monteurs hadden de auto op de grid nog juist in orde weten te krijgen... Door toedoen van Leinders eindigde de tweede race in feite behoorlijk omstreden. Juist op het moment dat Montagny het zwart-wit geblokt kreeg, kwam Leinders in een duel met de Fransman

Jean Claude Ravier die als tweede eindigde, in de Villeneuve-chicane in het gras en nam Marc Gene mee in zijn escapade.

Na de race vielen er tijdens de persconferentie harde woorden, waarbij Leinders stelde dat er in 2002 in dit kampioenschap fair gereden werd, maar dat er nu te agressief gereden werd en stak duidelijk de beschuldigende vinger uit naar de Fransman zonder overigens diens naam te noemen. Bruce Jouanny, die na een crash in de eerste race een safety-car fase veroorzaakte, liet bij de start zijn motor afslaan, en reeds een prachtige tweede race, en finishte als vijfde. De Fin Kovalainen had een uitermate sterke start, maar de set-up had duidelijk te lijden gehad door zijn crash in de eerste race, en viel terug naar de zevende plaats. Vanwege de toch wel sterke bandenslijtage in Zolder, liet Montagny het tempo in de eindfase iets zaken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet