Belcar

Belcar: Mooie vijfde plaats voor Eurotech-Hadegro Racing

Zolder (B) " Venlo-Blerick, 27 april 2003. De tweede race van Eurotech-Hadegro Racing in het Belcar-kampioenschap, verreden op het circuit van Zolder, is uitstekend verlopen voor de equipe Danny van Dongen (Zandvoort) - Wim Noorman (Horst). In het competitieve veld eindigde het duo met hun Marcos Mantis op een mooie vijfde plaats in de snelste klasse GTA. "Dit is een superresultaat", aldus een zeer tevreden Noorman. De tweede Marcos Mantis kwam helaas niet aan de finish. Hans de Groot raakte door een fout van een andere rijder bij een ongeval betrokken. Hans mankeerde niets, zijn auto raakte echter flink beschadigd.Fraaie vijfde plaats voor Eurotech-Hadegro Tacing in Belcar Voorafgaande aan de tweede race van het Belcar-kampioenschap voerde het Eurotech-Hadegro Racing team enkele verbeteringen door aan de beide, meer dan 500 pk sterke Marcos Mantissen. Het remsysteem werd bijvoorbeeld flink onder handen genomen. De wijzigingen bleken gedurende de vrije trainingen op het circuit van Zolder goede verbeteringen te zijn.

De beide equipes ontliepen elkaar weinig tijdens de onder wisselende weersomstandigheden verreden kwalificatietraining. Toon van de Haterd (Geffen) en Hans de Groot (Waalwijk) reden de twaalfde trainingstijd (achtste in de klasse GTA), Danny van Dongen en Wim Noorman volgden op 0,3 seconde met de dertiende tijd (negende in GTA)..

De 125 minuten durende race begon op een natte baan. Danny van Dongen nam de start in 'zijn' Marcos Mantis voor zijn rekening en vocht zich op het gladde circuit naar voren. Op de opdrogende baan kreeg de 20-jarige coureur het steeds moeilijker met zijn regenbanden, die snel sleten op het droger wordende asfalt. Halverwege de wedstrijd gaf hij het stuur over aan Wim Noorman, de pitcrew monteerde ondertussen slicks onder de Marcos Mantis. Noorman reed de race foutloos en met zeer constante rondetijden uit, resulterend in een fraaie zesde plaats in de snelste klasse GTA (18 deelnemers). Omdat de winnaars Belmondo-Duez buiten mededinging deelnamen, is de Eurotech-Hadegro Racing equipe als vijfde geklasseerd.

De equipe Toon van de Haterd " Hans de Groot kende minder geluk. Halverwege de race spinde opeens een Porsche vlak voor De Groot, die geen kant meer op kon en zijn Marcos Mantis flink beschadigde. Dat betekende meteen het einde van de race van het duo.Teamleider Wim Noorman was desondanks zeer tevreden. "In de eerste race eindigden we als vierde en zevende in de snelste klasse, nu worden we vijfde. De Marcos Mantis is een betrouwbare auto, Danny en ik hebben geen enkel probleem gehad. De technische crew van ons team heeft weer uitstekend werk geleverd." Danny van Dongen wees erop dat er nog veel potentie zit in de Marcos Mantis. "We reden bijvoorbeeld voor de eerste keer met de auto's in de regen, de regenafstelling kan nog beter. We leren van iedere ronde die we rijden."

Volgende race: 11 mei, Spa-Francorchamps (B) (125 minuten).

Uitslag:
1. Belmondo-Duez (Chrysler Viper GTS-R), 2h05'18''(buiten mededinging);
2. Dupont-Cohen (Chrysler Viper GTS-R) op 3"238;
3. Gosselin-Vosse (Chrysler Viper GTS-R) op 4"552;
vijfde in GTA: Danny van Dongen " Wim Noorman (Marcos Mantis).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet