Formule Renault 3.5

Div: Franck Montagny oppermachtig in training World series in Zolder

Terwijl de Formule 3000 het met magere startvelden steeds moeilijker krijgt, lijkt de Superfund World Series meer en meer de plaats in te nemen als de voornaamste opstapklasse in de richting van de Formule 1.

Basis van de klasse is een eenheidschassis van Dallara, aangedreven door een Nissan-V6-motor. Onder de deelnemers is een aantal coureurs dat ook al in de Formule 1 actief was, zoals Enrique Bernoldi (ex-Arrows), Stéphane Sarrazin en Marc Gené (beide ex-Minardi), terwijl anderen streven naar het bereiken van die hoogste klasse.

De Fransman Franck Montagny won de beide eerste races van het seizoen 2003 op het circuit van Jarama en was tijdens de natte trainingen in Zolder ook al oppermachtig. De qualificatietraining werd een echte loterij waarin het slechte weer de grote spelbreker was. Veel wisselende posities met als voorbeeld Mark Gene die pas in de laatste ronde een tweede trainingstijd voor zich opeiste na geruime tijd in de achterhoede van het 21 wagens tellende veld had gelegen. De derde trainingstijd was voor Jean-Christophe Ravier. De hoop van onze zuiderburen Bas Leinders behaalde een teleurstellende tiende plaats. De oude vriend van Jos Verstappen Enrique Bernoldi behaalde een zesde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet