Formule Renault 3.5

Div: Impressie Superfund World Series by Nissan op Zolder

Vanaf donderdagochtend 09 uur kon Circuit Zolder genieten van het vette geluid van de Nissan VQ30 motoren in de Dallara Nissan V6 auto's. De Superfund World Series by Nissan is voor de eerste maal neergestreken op het Belgisch-Limburgse circuit van Zolder.

.

De persvertegenwoordiger van de series, Bianca de Foronda, onderbouwde de keuze voor Zolder als volgt: "België heeft een behoorlijke geschiedenis in de racewereld en de World Series zocht internationale uitbreiding in de kalender. Waren we in het seizoen 98 " 99 een bijrace, inmiddels staat de World Series op zichzelf. We willen de mensen laten zien dat er ook een betaalbaar alternatief is voor high performance racing. België is met lokale held Bas Leinders en Kurt Mollekens als teammanager van KTR een goede kans dit aan het publiek te tonen". Dit weekend rijdt enkel de koningsklasse in de series, de V6. Verderop in het seizoen zullen ook de ondersteunende klasse Dallara Light 01 en Tatuus Renault 1600 meerijden.

De World Series maakt daarmee een duidelijke keuze voor een programma met enkelzitters. "De auto's hebben een 450PK met een gewicht van 590kg exclusief rijder. Daarmee zijn wij nu een 10 seconden langzamer dan de F1. Overigens gaan we in 2006 naar motoren toe met een vermogen van 750PK" aldus de Foronda. Nederland is in de World Series overigens vertegenwoordigd door het bedrijf Koni die de KONI2812 schokdempers levert voor de voertuigen. De voertuigen rijden op Michelin S500 banden. Dezelfde afdeling die de banden aan de Formule1 levert, doet dit ook voor de World Series.

Een ander unicum is de gratis entree. Marketing manager van circuit Zolder Walter Goossens meldt het volgende: "We willen de World Series voor de langere termijn op Zolder huisvesten en nu een impuls geven aan de bekendheid ervan. Door middel van gratis entree hopen wij de drempel voor een bezoek zo laag mogelijk te maken. Autosport is de moeite waard om naar toe te komen. Zeker in combinatie met de Belcar dit weekend en de vrije toegang kan de ware autosportliefhebber niet om Zolder heen". Overigens kan men via de banner op www.autosport.nl de gratis toegangskaart downloaden! Wel zo makkelijk.

De lokale held Bas Leinders maakte meteen de hoog gespannen verwachtingen waar. Op de eerste testdag zette hij met een 1.21.540 (175, 6 km/u) de snelste tijd neer, gevolgd door Montagny en Kovalainen.De meeste rijders waren duidelijk op zoek naar een juiste afstelling voor Zolder en dit had veel uitstapjes in de grindbak tot gevolg. "De baan is inderdaad heel stoffig, maar zolang men op de ideale lijn blijft is er geen probleem" zei Leinders. "De druk op mijn thuisbaan is niet groter dan op een andere. Natuurlijk krijg ik extra aandacht van de media en is het leuk hier te racen voor eigen publiek, maar dat heeft geen invloed op mijn rijden. Ik ben een professionel en ik doe op elke baan mijn best".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet