Supercar Challenge

DSC: Ruim 12.000 racefans genoten van de Dutch Supercar Challenge (lang)

Tijdens het Paasrace weekend op het Circuit Park Zandvoort kwamen ook de coureurs van de Dutch Supercar Challenge (DSC) als gastklasse aan de start. Op zaterdag en tweede Paasdag werden de eerste twee race voor dit fraaie kampioenschap, dat op diverse circuits in europa wordt uitgevochten, verreden.

Tekst: PR
Foto's: Robbert Maas 

Op vrijdag bij de vrije trainingen werd al duidelijk dat het seizoen 2003 voor de Challenge een groot succes zal worden. Tijdens de eerste race van het seizoen al een vol startveld met 45 wagens in een tijd waarin de meeste klassen met een tekort aan deelnemers kampen. De nieuwe organisator achter de Challenge, V-Max Racing Management uit Breda heeft kans gezien door het samenstellen van een uitdagende racekalender met 8 evenementen op Zandvoort, Assen, Zolder, Spa en Hockenheim een ongekend aantal binnenlandse en buitenlandse deelnemers te trekken.
 


Het enorme veld van de Dutch Supercar Challenge met 45 spectaculaire racewagens bestaat uit Marcossen, Porsches GT3 RS, enkele ex STW wagens als BMW 320i, Honda Accord, Nissan Primera, vele BMW's in diverse uitvoeringen van STW 320i, M3's tot een speciale E36 330 Comp., een Ferrari Modena en enkele ex DTCC Renault Sport Clio's. Een indrukwekkende verzameling van Supercars,

Ook op de paddock zag het er schitterend uit met een pitsstraat vol met trailers en tenten met daarin uitgestald voor het publiek de hele verzameling wagens. Het midden vormde een nieuwe Movico Hospitality trailer waarin de rijders en de voor sponsoring van deze dure sport zo belangrijke gasten een gezellig onderkomen vonden.

Naast de gevestigde teams zoals Marcos Racing International, Braspenning Racing, Euro Magnum en RS Motorsport presenteerde zich ook het nieuwe team van Ronny Wijnakker met een prachtige trailer en een viertal wagens in de Supersport klasse. Deze presentatie was niet alleen oppervlakkig, het podium was ook met een eerste en derde plaats voor het team in de tweede race. Ambitie van Ronny's team is het gehele podium.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag bleek al dat het hard zou gaan, de ronde tijden van een aantal deelnemers in de GT divisie doken ruim onder de 1 min. 50 sec.Cor Euser, de kampioen in de GT divisie van 2002 in de Multicolor Marcos  veroverde de pole met 1:45:603, een gemiddelde van bijna 147 km/uur op de voet gevolgd door de van de divisie Supersport overgestapte kampioen van 2002 Peter van der Kolk, die de wagen deelde met Rob Knook. Als outsider kwam de Engelsman Graham Coomes met een supersnelle 2 liter ex BTCC Honda Accoord op de derde plaats met een supersnelle tijd van 1:47:694.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet