Formule Renault 3.5

Div: Voorbeschouwing Formule Nissan World Series - Zolder

Komend weekend komt de spectaculaire Formule Nissan World  Series voor het eerst op het Belgische circuit van Zolder in actie. Een klasse, die de F3000 geleidelijk aan het verdringen is. Rijders, die reeds voet in de F-1 hebben beschouwen de Nissan World Series als de laatste stap voor het grote werk.

Ook diegenen die reeds in de F-1 voet gevat hebben, proberen hun naam in de World Series terug in de belangstelling te krijgen. Vorig jaar won de Braziliaan Riccardo Zonta het kampioenschap terwijl Justin Wilson eveneens van zich deed spreken. De races bestaan uit twee manches, waarbij in de tweede race de traditionele pitstop wordt uitgevoerd. Bas Leinders, die voor Racing Engineering uitkomt, rijdt natuurlijk een thuisrace en behoort tot de favorieten. Vorige week kwamen in het Belgische Zolder de teams van KTR en Racing Engineering in actie, waarbij de Fransman Stephane Sarrazin, die ooit voor Minardi uitkwam alleen vertegenwoordigd was.
Tekst: Willem J. Staat

Formule Nissan World  Series 

Autosport nl. sprak met de Amerikaan Paul Edwards uitkomend voor het Belgische KTR Team, eigendom van Marlboro Masters winnaar Kurt Mollekens (1996). Edwards is geen onbekende want hij kwam eind negentiger jaren in de Formule Opel uit, en Jacky van de Ende en NASCAR rijder Jerry Nadeau waren zijn sterkste tegenstanders. "Eigenlijk is dit wel een heel bijzondere auto, als je goed kijkt is het natuurlijk een kopie van de 2001 Ferrari" legt Edwards uit. "De bochtensnelheid van dit chassis is eigenlijk identiek aan de Formule 1, de motor is enorm sterk, maar het chassis reageert enorm positief op veranderingen aan de set-up!" Edwards reed voor het laatst op Zolder in 1999 en lag derde toen de rollbar van zijn Formule Opel brak. "Na vijf ronden begon ik het circuit weer te herkennen, de baan is iets veranderd en verbeterd ten opzichte van 1999. De paddock-chicane kan wel eens voor spektakel gaan zorgen, ik denk dat je hier wel wat spectaculaire inhaalmanoeuvres kunt verwachten" voorspelt Edwards.

Aan de start van de Nissan World Series komen Marc Gene, de snelle Fin Heikki Kovalainen, Riccardo Gonzalez, Enrique Bernoldi, Narain  Kartekeyan. Namen, die bij de kenners weinig introductie behoeven.
De eerste race van de Formule Nissan World Series gaat a.s. zondag exact om 11.45u van start en duurt 18 ronden, terwijl de 26 ronden tellende tweede race om 14.15u van start gaat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet