Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

ADS: Paasraces Zandvoort 2003

Echte fans
Zandvoortse voetballegenden Alex en Frank steken hun bewondering voor hun plaatsgenoot niet onder stoelen of banken. Zelfs de vrije trainingen waren ze aanwezig om hun idool te steunen.



Nummer 1
Clio coureur Robert van den Berg bekijkt, in afwachting van zijn eigen Clio race, de verrichtingen in een andere race vanaf het dak van de Harders Plaza truck. Omdat hij zijn zinnen gezet heeft op de Europese Clio titel zal hij niet aan alle nationale Clio Renault Sport Cup wedstrijden kunnen deelnemen, bij de Paasraces maakte hij vast duidelijk dat er wat hem betreft echter maar één nummer 1 is. De poster van de AutoTelegraaf ondersteunde die mening kennelijk.



Weddenschap
Sheila en Mike Verschuur krijgen veel aandacht. Zo ook van presentator Freek Blijenberg, die hen namens sponsor Giant uitdaagde voor een gewaagde weddenschap. Wanneer Sheila niet op het podium zou eindigen zou ze 5 uur plaatsnemen op de Giant hometrainer. Mike zou, wanneer hij niet zou finishen, per fiets terugrijden naar zijn woonplaats Nijmegen. Onder de indruk van het podium stemden beide in. Gelukkig voor hen wonnen ze de weddenschap, Sheila won zelfs in de Ladies Cup, 15-jarige Mike werd in zijn debuutrace knap zesde, net voor zijn zus.



Trots
Een trotse vader bekijkt het optreden van de jeugdige coureurs en kan een glimlach over de gemaakte weddenschap niet onderdrukken.
'Sheila is impuslief en gaat er echt voor, Mike is heel anders, die bekijkt alles eerst rustig en onderneemt pas daarna actie. Ik ben benieuwd welk van beide strategiën de meest succesvolle zal blijken', zei Frans voor de race. 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet