Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg wint eerste race Clio Cup (lang)De eerste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup is gewonnen door Robert van den Berg. Hij nam vlak na de start de leiding en stond die niet meer af. Bernhard ten Brinke was de beste Junior. Regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen maakte veel indruk door vanaf de laatste startpositie naar de zesde plaats op te klimmen.
 

Economische tegenwind of niet, de eerste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup trok met 40 auto's een vol veld. Competitief gezien zit het ook wel snor, met rijders als Christiaan Frankenhout, Jeroen Reijntjens, Robert van den Berg, Frans Verschuur, John de Vos en Pim van Riet. Regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen neemt ook deel, net als zijn vader Michael, maar dit duo richt zich dit seizoen meer op de dagprijzen. Hun prioriteit is dit seizoen immers de Porsche Supercup en daardoor moeten ze waarschijnlijk twee Clio-races missen.Debutanten

De ID&T Clio Renault Sport Cup telt dit seizoen een flink aantal debutanten, die zich in de strijd om de Michelin Renault Junior Cup gaan mengen. Tot de nieuwkomers behoren Gilbert Esmeijer, Theo Pauls, André Gebben en Sven Steenkamp.

Nieuwe namen in de klasse met al de nodige race-ervaring en "successen achter de rug zijn Dillon Koster (ex-Formule Ford) en Gaby Uljee (ex-DTCC).

Het was goed om te zien dat Hugo Charles terug is in de ID&T Clio Renault Sport Cup, na zijn zware ongeluk vorig seizoen op Zolder. Hugo, die herstelde van het nekletsel dat hij aan zijn crash overhield, krijgt een in de Formule 1 verplicht te gebruiken HANS-systeem (head and neck support) van Jos Verstappen.  

Close racing

Bij de start nam Frankenhout de leiding, voor Van den Berg. Laatstgenoemde kon al snel de leidende positie overnemen. "Mijn achterbanden waren nog niet goed opgewarmd", aldus Christiaan. Een groot deel van de race werd het leidende duo in de slipstream gevolgd door het Equipe Verschuur-duo Jeroen Reijntjens en Frans Verschuur. Reijntjens hoefde zijn derde plaats niet te verdedigen. "Frans rijdt niet het hele kampioenschap, vanwege zijn deelname aan het EK Clio V6", aldus Jeroen. "Ik ben de titelkandidaat in het team." 

Het viertal reed bijna de hele race als aan een touwtje, maar wisselde niet van positie. In de slotfase kon Robert van den Berg een gaatje slaan ten opzichte van zijn achtervolgers. "Ik profiteerde van het gevecht achter mij", vertelde de winnaar. Christiaan Frankenhout werd tweede, voor Reijntjens en Verschuur. Fred Krab werd vijfde.

'Wereldrace' Sebastiaan Bleekemolen

"Dit was de beste race die ik ooit gereden heb", vertelde Sebastiaan Bleekemolen enthousiast nadat hij in twaalf ronden was opgeklommen van de 40ste naar de zesde plaats. "Het ging echt ongelooflijk goed.'Ondanks dat hij continu auto's inhaalde en daarmee de nodige tijd verloor, liep de regerend kampioen in op de koplopers. Hij reed tevens de snelste raceronde. Bernhard ten Brinke eindigde op dezelfde plaats als waarop hij gestart was: tiende. "Ik ga voor de titel, dit jaar rijd ik in tegenstelling tot het vorige seizoen wel het hele kampioenschap ", aldus de snelle junior-rijder. Martijn van Vugt was de tweede Junior-rijder, gevolgd door Joost Vahstal. Van Vugt zien we mogelijk niet meer terug in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup. Hij verving Natasja Smit, die de race moest missen vanwege een skiblessure. 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet