Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NK Formule Renault

NK Formule Renault: Dubbele winst Paul Meijer in Formule Renault 2000 races

Vreugde en verdriet

Met zijn tweede plaats op de eerste rij was AR Motorsport-rijder Meijer meer dan tevreden. "Als mijn snelste tijd niet was afgepakt had ik op pole gestaan. De auto voelt heel goed en bij eerdere tests was ik steeds de snelste. Als het aan mij ligt, zit ik iedere dag in die auto." Tevredenheid uiteraard ook bij Van der Garde. "Ik stond op pole toen ik binnenkwam voor twee nieuwe banden. Toen ik de pits weer uit wilde, kwam de gele vlag. Iedereen die daarna nog sneller is gegaan, is weer teruggezet zodat ik toch van pole kan vertrekken."
 


Op een negende en elfde kwalificatieplaats eindigden de twee MP Motorsport-rijders Ferdinand Kool en Olivier Tielemans. Tielemans was daarmee niet ontevreden. De hele week had de jonge rijder te kampen met problemen. "Ik moest van de week erg wennen aan de snel wisselende omstandigheden op de baan hier in Zandvoort. Zand, wind en zon maken iedere ronde weer anders. In de officiële training ging het goed en zit ik er weer bij." Teamgenoot Kool was minder blij. "We zijn te lang binnen gebleven. Ik heb nu maar vier rondjes gereden terwijl de banden door de kou pas na zeven ronden echt op temperatuur kwamen. Jammer want de hele week reed ik 1:38.5 en blijf nu steken op 1:39.5 seconden."



Niet tevreden was uiteraard de voor het Vodafone-team van Frans Verschuur uitkomende Xavier Maassen. "We zijn nog niet snel genoeg, we lopen gewoon achter op een aantal andere teams. Dit gaat een moeilijk weekend worden en daarna moeten we veel gaan testen." Weliswaar beter geklasseerd maar evenmin tevreden was de in de tweede auto van Van Amersfoort Racing uitkomende Junior Strous. "Dit is een voor mij nieuwe auto die heel anders reageert dan de auto waar ik eerder in gereden heb. Het is erg wennen. Het team werkt echter perfect dus ik zal snel vooruitgang kunnen boeken."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet