NK Formule Renault

NK Formule Renault: Dubbele winst Paul Meijer in Formule Renault 2000 races

 Paul Meijer is met twee zeges de grote winnaar geworden van de tijdens de Paasraces in Nederland debuterende Habo DaCosta Formule Renault 2000-klasse. In de op zaterdag verreden wedstrijd reed de pas 18-jarige Meijer naar een afgetekende overwinning. Tijdens de wedstrijd op Paasmaandag moest Meijer tot de laatste meters knokken voor de zege. Met twee derde plaatsen maakte Wereldkampioen karting en KNAF Talent First-rijder Giedo van der Garde een uitstekend debuut in de autosport. 
 

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

De Formule Renault 2000 heeft haar bestaansrecht in Nederland al in haar eerste race-weekend bewezen. Al het in Nederland aanwezige talent heeft zich in de klasse verzameld waardoor er, aangevuld met een aantal sterke buitenlandse rijders, meteen al een competitief startveld aan het vertrek stond. Op de baan maakten de rijders er in beide races een aantrekkelijk schouwspel van terwijl de klasse ook in en achter de pits allure uitstraalt. Daarmee vormt de Formule Renault 2000 een aanwinst voor de Nederlandse autosport. De enige smet op het debuut van de klasse was de discussie die na afloop van de race op Paasmaandag ontstond over de mogelijke illegaliteit van de remklauw van winnaar Meijer.  

Verrassende pole

Omdat de meeste Formule Renault-rijders in de week voorafgaand aan de Paasraces al vele kilometers op het Zandvoortse asfalt hadden afgelegd, leek het begin van de training op een ouderwetse Formule 1 kwalificatie. Alle auto's stonden voor de box in afwachting van degene die als eerste een tijd zou gaan zetten. Hoewel de training verder zonder al te grote problemen verliep, raakten de gemoederen na afloop toch nog aardig verhit. Een aantal rijders zou zijn beste tijd hebben gezet op het moment dat de gele vlag werd gezwaaid. De wedstrijdleiding kon niet anders dan deze rijders hun tijd weer afnemen. Grootste slachtoffers was de Duitser Marc Walz die daardoor terugviel van een eerste naar een zevende startplaats. Het meeste profijt van deze maatregel had KNAF Talent First-rijder Giedo van der Garde. Het pas 17-jarige talent mocht nu zijn eerste autorace vanaf pole position vertrekken. Op een tweede plaats eindigde Paul Meijer voor Stefan de Groot en de in de Formule Renault meer ervaren Duitser Hendrik Vieth.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet