Porsche Cups

Goede opening Porsche Supercup voor Nederlanders

De Duitser Pierre Kaffer won de eerste race om de Porsche Michelin Supercup op het circuit van Imola. Patrick Huisman eindigde achter de Italiaan Riccitelli als derde bij zijn terugkeer in de prestigieuze merkencup. Evenals Huisman konden ook de rijders van Team Bleekemolen zich in de race ten opzichte van hun trainingsresultaat verbeteren. Sebastiaan Bleekemolen werd zesde, Michael elfde en Evert Kroon 15e.

Tekst: René de Boer

Patrick Huisman kon in de openingsfase van de wedstrijd al een aantal plaatsen goedmaken en werd uiteindelijk keurig derde. In de race had hij de nodige problemen met onderstuur. "We hadden tot nu toe niet voldoende aan de race-afstelling kunnen werken en daardoor reed ik met teveel camber. Ik had echter al voldoende voorsprong en zo kon ik het wat rustiger aan doen. Ik had vandaag geen auto om te winnen, maar met de derde plaats ben ik al heel tevreden", aldus de coureur uit Bornerbroek.

Ook de coureurs van Team Bleekemolen leverden een keurige prestatie. "Naarmate het weekeinde vorderde, kregen we de auto qua afstelling steeds beter onder de knie en zelf kreeg ik ook meer en meer vertrouwen in de auto", zei Sebastiaan, die in de race drie posities goedmaakte en zo uiteindelijk als zesde over de eindstreep kwam. Omdat gastrijder Mocchia, die vierde werd, geen punten scoorde, behaalde Sebastiaan de punten voor de vijfde positie. Michael had te kampen met een vastzittende versnellingspook en kon daardoor niet het volledige potentieel uit zijn auto halen. "Jammer, want het ging wel steeds beter", aldus de Aerdenhoutse routinier, die als elfde werd geklasseerd. Hij kon voor de kamioenschapsstand profiteren van twee gastrijders voor hem. Evert Kroon leverde in zijn eerste Porsche-optreden een keurige prestatie door als 15e te finishen. "Het was voor het eerst dat ik een volledige race-afstand reed. Er valt nog wel het nodige te verbeteren, maar ook ik zit middenin een leerproces in deze klasse", verklaarde Kroon.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet