Formule 1

Formule 1: McLaren maakt het Alonso wel heel makkelijk in Duitsland

Fernando Alonso heeft zijn zesde overwinning gepakt op de Hockenheimring in Duitsland. Hij deed dit opnieuw met dank aan het Mclaren Mercedes team van Kimi Räikkönen en Juan-Pablo Montoya. Räikkönen is eigenlijk nog de enige coureur die enigszins druk uit kan oefenen op Alonso in het wereldkampioenschap, echter heeft hij onnoemelijk veel pech dit seizoen. In de vorige twee races blies hij zijn motor op in de dagen voorafgaand aan de race en moest hij constant tien plaatsen terug op de grid. Vandaag was het nog erger. Van pole vertrokken leidt hij de race, tot zijn wagen het begeeft. Montoya wordt nog wel tweede, terwijl Button zijn eerste podium van het seizoen pakt.

Tekst: Pieter de Boer

De race start spectaculair. Zowel Schumacher als Alonso komen prima uit de startblokken en passeren Button. Deze valt daardoor terug tot plaats vier. Räikkönen laat vanaf ronde één zien dat er maar één coureur op dit moment de allerbeste is. Hij rijdt met een seconde per ronde weg bij de rest. In de pitstraat heerst al topdrukte na de eerste ronde. Sato, Trulli en Webber moeten alledrie de pit bezoeken voor een nieuwe vleugel of andere mankementen. Bij Webber lijkt het zelfs even op einde race, echter na elf ronden besluit het team hem toch weer naar buiten te sturen. Het idee daarachter is dat wanneer er uitvallers zijn, Webber niet als laatste hoeft te kwalificeren in de volgende race. Het levert hem echter weinig op. Alleen Räikkönen valt uit en door de elf rondes achterstand van Webber wordt hij niet eens geklasseerd als uitrijder in de race.

De race ontwikkeld zich, zoals dat eigenlijk dit seizoen constant is geweest. Tot de eerste stops van de mannen aan kop, welke vanaf ronde 22 gehouden worden, gebeurd er vrijwel niets noemenswaardigs. Räikkönen leidt, voor Alonso, Schumacher en Button. Echter de achterstand van deze mannen is dan al gegroeid tot ruim 6 seconden. Wanneer Michael Schumacher en Alonso tegelijk een stop maken, wordt duidelijk dat Räikkönen ook nog als zwaarste zich gekwalificeerd heeft. Daarmee wordt de potentie van de McLaren wel duidelijk.

Na de stops ontstaat er een mooie trein vanaf plaats zeven. Coulthard, Fisichella, Heidfeld en Massa vechten ronde na ronde voor plaats zeven. Uiteindelijk weten ze aan het einde van de race bijna allemaal punten te pakken. Alleen Heidfeld valt terug tot plaats elf. Daarmee wordt eens te meer duidelijk dat er nog heel veel werk verzet moet worden bij Williams om weer op het winnende niveau van jaren terug te komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet