Porsche Cups

Voorbeschouwing Porsche Supercup 2003

 

Patrick Huisman rijdt in de kleuren van DeWalt Racing

Met de start van het Europese Grand Prix-seizoen op het circuit van Imola begint traditiegetrouw ook de Porsche Michelin Supercup aan een nieuw racejaar. Onder de 19 deelnemers (inclusief twee VIP-rijders) zijn dit jaar vier Nederlanders, een nieuw record. Naast de drie rijders van Team Bleekemolen, Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Evert Kroon, keert ook viervoudig Supercup-kampioen Patrick Huisman terug in de gelederen van de sportwagenfabrikant uit Stuttgart. Hij rijdt voor het DeWalt Racing-team van Jörgen Alzen.

Tekst: René de Boer  
Foto: PR


 

Team Bleekemolen in de Supercup 2003: Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Evert Kroon (v.l.n.r.)

Met Michael en Sebastiaan Bleekemolen komt er voor het eerst in de historie van de Supercup een vader-en-zoon-team aan de start. Die historie van de cup gaat overigens terug tot 1993, met de Duitser Altfrid Heger als eerste kampioen. Voor de Bleekemolens, päre et fils, betekent de deelname aan de Supercup een geheel nieuwe ervaring, na eerdere activiteiten in merkencups van Renault en Alfa Romeo alsmede in het FIA GT-kampioenschap. "Een van de redenen voor ons om voor de Supercup te kiezen, was het feit dat de races plaatsvinden in het bijprogramma van de Formule 1. We rijden op de mooiste circuits tijdens de mooiste evenementen. En natuurlijk tijdens de Grand Prix van Monaco, waar we het altijd bijzonder naar de zin hebben", aldus Michael Bleekemolen. Met ondersteuning van hoofdsponsors 7UP en Pioneer, alsmede Dolmans, Radio 538, Ribank, State of Art en Natuurlijk Wonen zet Team Bleekemolen de drie auto's van Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Evert Kroon zelf in, waarvoor de équipe met een aantal technici is uitgebreid.

Huisman is back

"Sorry guys, I'm back", luidt het motto van een paginagrote advertentie in de actuele editie van het Britse vakblad AUTOSPORT. De advertentie is afkomstig van Patrick Huisman en de boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Na twee jaar in de DTM ("De deur is niet dichtgeslagen, maar ik wilde geen veldvulling zijn")  keerde "de lange" uit Bornerbroek terug naar de Porsche-klasse, waarin hij van 1997 tot 2000 viermaal achtereen kampioen werd. Nadat een geplande deal met het Duitse Kadach-team geen doorgang vond, kwam Huisman snel tot overeenkomst met het team DeWalt Racing, gerund door Porsche-specialist Jörgen Alzen, broer van Huismans ex-DTM-collega Uwe Alzen. Het team rijdt onder de vlag van Porsche Zentrum Rhein-Oberberg, Huismans teamgenoot is de Italiaan Alessandro Zampedri. Hoofdsponsor is de Amerikaanse firma DeWalt, fabrikant van doe-het-zelf-apparatuur.

Vele nieuwe gezichten

Naast een aantal ervaren Porsche-rijders kent het Supercup-veld dit jaar ook veel nieuwe gezichten. Zo groeiden Pierre Kaffer en Frank Stippler, beide rijdend voor het Infineon Team Farnbacher, door vanuit de Duitse Carrera Cup. Klaus Graf keerde na een aantal jaren voor Panoz in de American Le Mans Series terug naar Europa en rijdt bij Kadach Racing, samen met Ellen Lohr, die na een jaar V8STAR haar Porsche-debuut maakt. De overige twee rijders bij Kadach zijn routinier Wolf Henzler en de gedreven Marco Seefried. Ook nieuw is Walter Lechner jr., de jongste telg uit de Oostenrijkse racefamilie, die in het team van vader Walter samen rijdt met Christian "Toto" Wolff. Het Italiaanse Conrero Squadra Corse zet GT-specialist Luca Riccitelli en de uit de Euro-F3000 afkomstige Angelo Lancelotti in, het Team Slovakia tenslotte bestaat uit Miroslav Konopka en Andrej Studenic, waarvan laatstgenoemde over een behoorlijke ervaring met allerlei toerwagens beschikt. De kalender voor 2003 omvat twaalf races: tien bij de Europese F1-Grands Prix en twee wedstrijden tijdens de USA-Grand Prix in Indianapolis.|Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet