Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: In 2004 Porsche Carrera Cup in NederlandZoals wij al eerder schreven start Porsche volgend jaar in Nederland met een nationale Carrera Cup, een merkenraceklasse met de legendarische Porsche 911. Woordvoerster Saskia van Doorn van Pon Porsche Import bevestigde desgevraagd dat er een overeenkomst is gesloten met Circuit Park Zandvoort. Dit weekeinde zal de klasse officieel worden aangekondigd. De importeur rekent op een startveld van 24 of 25 auto's.

Tekst: René de Boer
Foto: Porsche AG


De Porsche Carrera Cup behoort tot de succesvolste merkenraceklasses in de wereld. Naast het internationale vlaggenschip, de Porsche Michelin Supercup, die dit weekeinde met het recordaantal van vier Nederlanders start op het circuit van Imola, zijn er nationale Carrera Cups in Duitsland, Frankrijk, Japan en dit jaar voor het eerst ook in Groot-Britannië, Australië en Azië, laatstgenoemde met evenementen in Maleisië, Zuid-Korea, Thailand en de Volksrepubliek China.

De basis voor de cups is de 911 GT3 Cup, die in zijn actuele uitvoering een vermogen levert van 390 pk (287 kW) en een koppel van 390 Nm. De auto is voorzien van een 3,6 liter zesclindermotor, goed voor een topsnelheid van 271 km/u. Voor het seizoen 2003 bedraagt de verkoopprijs 105.000 Euro, exclusief BTW.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet