Formule 1

Formule Renault-coureur Jani testrijder Sauber

Sauber Petronas heeft de Zwitser Neel Jani aangetrokken als testcoureur. Formule Renault-coureur won vorig weekend de eerste twee races in de Eurocup. 'Talentspotter' Sauber vindt de tijd rijp om de 19-jarige Jani een kans in een Formule 1-auto te gunnen. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Zwitser Neel Jani testcoureur voor Sauber
Sauber Petronas heeft voor het eerst sinds tijden weer een testcoureur binnen haar gelederen. Het team maakte vandaag (maandag) bekend de Neel Jani te hebben gecontracteerd. De 19-jarige Zwitser rijdt momenteel in de Eurocup Formule Renault V6. Hij schreef vorig weekeinde de eerste twee races van dat nieuwe kampioenschap op zijn naam. "Elke jonge coureur zet zijn zinnen op Formule 1," zei Jani, "en daarom biedt testcoureur zijn voor Sauber mij een unieke kans. Dat ik deze kans van een Zwitsers team krijg, heeft een speciale betekenis." 

'Talentspotter' Sauber vindt tijd rijp voor Jani
Peter Sauber, eigenaar en Directeur van het gelijknamige team, heeft een reputatie hoog te houden wat betreft jong talent. Onder anderen McLaren-coureur Kimi Räikkönen en Ferrari-testrijder Felipe Massa komen uit de rangen van het Zwitserse team. "Nadat ik Neel Jani's carriére een tijdje in de gaten had gehouden, leerde ik hem vorig jaar beter kennen," zei Sauber. "Er is geen twijfel mogelijk dat Neel veel talent heeft en ik voel dat de tijd gekomen is om hem deze kans te gunnen." Jani rijdt volgende week zijn eerste meters in de Sauber-Petronas C22. Hij voert een rechte-lijntest uit op het circuit van Varano in Italië. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet