Formule 1

Formule 1: Robert Doornbos derde rijder bij Jordan GP in 2005

Jordan Grand Prix heeft Robert Doornbos officieel aangetrokken als derde rijder van de renstal. Doornbos was in 2004 al actief in de derde auto van Jordan tijdens de laatste drie Grote Prijzen van China, Japan en Brazilië, nadat hij eerder dat jaar de Formule 3000 race op Spa had gewonnen. Tevens finishte hij als derde algemeen in dit kampioenschap en werd hij als beste nieuwkomer in de klasse gekroond. De 23-jarige Nederlander is vandaag naar Moskou afgereisd, alwaar het team, management en coureurs de nieuwe auto zullen presenteren.


Colin Kolles, managing director van Jordan Grand Prix: “Iedereen is onder de indruk van Robert Doornbos’ snelheid. Hij is relatief laat begonnen met de autosport en daardoor moet je over veel kwaliteit beschikken en snel mensen weten te imponeren om verder te komen. Dat heeft hij gedaan en ook heeft hij vorig jaar al zijn potentieel in de Formule 1 getoond. We zijn erg blij dat hij de samenwerking met ons voortzet om zo Formule 1 ervaring op te doen en om zoveel mogelijk uit de vrijdagsessies te halen.”

Robert Doornbos: “Het was fantastisch om drie Grote Prijzen bij Jordan te testen, maar die vrije trainingsessies waren toen de enige momenten die ik ooit in een F1 bolide had doorgebracht. Nu heb ik de mogelijkheid om veelvuldig voor zowel het team als mijzelf te testen en te leren.”

“In het bijzonder zou ik graag de Muermans Groep en Jordan Grand Prix willen bedanken voor deze fantastische mogelijkheid. Ik ben fit en klaar voor Melbourne. Tevens ben ik gretig en trots om mijn Formule 1 carrière voort te zetten als derde rijder voor dit team.”

Tekst:PR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet