IndyCar

Champcar:Hattrick for Paul Tracy

De  Canadees Paul Tracy scoorde op Long Beach zijn derde achteropeenvolgende CART overwinning dit seizoen, een unicum dat sinds 1971 niet meer voorkwam. In de toenmalige Champcar series behaalde Al Unser jnr. eveneens drie zeges op rij.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Michael Kim en Lesley ann Miller / Lat PhotographicTracy nam direct de leiding, maar moest die na 27 ronden aan de Mexicaanse pole-sitter, Michael Jourdain afstaan omdat Tracy op een iets andere "methanol-strategy" van start was gegaan.

Het keerpunt voor Tracy kwam zeven ronden voor het einde toen leider Michael Jourdain, die met zijn Rahal Lola meer dan 3 secs. voorsprong had, na een splash-dash stop door versnellingsbakproblemen in de pitlane moest opgeven.
De Mexicaan die nog nooit eerder zo dicht bij een CART-overwinning was geweest was ontroostbaar. Juist 1 ronde eerder had Tracy eveneens een snelle splash/dash stop uitgevoerd. "Wij moesten 1 ronde eerder pitten dan Michael pitten" vertelde Tracy, die eveneens toegaf dat hij zonder diens pech zeker niet gewonnen had.

Tweede finishte de Mexicaan Adrian Fernandez die een slechte start had, "maar als Oriol Servia mij niet zo lang opgehouden had" dan had ik zeker een kans gehad, alhoewel ik na één van mijn stops toch iets teveel van mijn banden vergde gaf de Mexicaan eerlijk toe. Bruno Junqueira finishte voor het team van Newman-Haas als derde.

Uitslag:
1. Paul Tracy Lola Cosworth 90 ronden
2. Adrian Fernandez Lola Cosworth 90 ronden
3. Bruno Junquieira  Lola Cosworth  90 ronden
4. Jimmy Vasser Reynard Cosworth 90 ronden
5. Mario Dominquez  Lola Cosworth 90 ronden
6. Patrick Carpentier Lola Cosworth 90 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet